Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Στην αναμονή για επιστροφή φόρου – Ποιοί κινδυνεύουν να τη χάσουν

Στην αναμονή για επιστροφή φόρου – Ποιοί κινδυνεύουν να τη χάσουν

Οι Εφορίες θα δέχονται ουσιαστικά χωρίς προθεσμία τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων από φορολογούμενους που έχασαν την προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου, ενώ θα αργήσουν να πάρουν επιστροφή όσοι δεν υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Με εγκύκλιο που έστειλε στους εφόρους ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ουσιαστικά τους καλεί να συνεχίσουν να παραλαμβάνουν δικαιολογητικά φορολογικών δηλώσεων ακόμη και από τους φορολογούμενους που έχασαν την προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου.
Αυτό γίνεται γιατί πάνω από 100.000 φορολογούμενοι, παρά το γεγονός πως ειδοποιήθηκαν, δεν έχουν ακόμη προσκομίσει στην εφορία τα δικαιολογητικά της φορολογικής τους δήλωσης.

Οι Εφοριακοί θα κάνουν από μόνοι τους διορθώσεις στις δηλώσεις μας

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνει τη δυνατότητα στους εφοριακούς να κάνουν απευθείας διορθώσεις στις φορολογικές δηλώσεις όταν διαπιστώνουν διαφορές μεταξύ των δηλωμένων και των πραγματικών δεδομένων.

ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δίνει τη δυνατότητα στους εφοριακούς να κάνουν απευθείας διορθώσεις στις φορολογικές δηλώσεις

Μάλιστα στις περιπτώσεις αυτές δεν θα απαιτείται καν από τους φορολογούμενους η υποβολή τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης.

Παγώνει η επιστροφή φόρου

Στον ”πάγο” βάζει το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους που περιμένουν επιστροφή φόρου αλλά δεν υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

θα περιμένουν στην αναμονή όσο χρειαστεί, που σημαίνει δηλαδή πως δεν πρόκειται να πάρουν την επιστροφή εαν δεν υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους

Για τις περιπτώσεις αυτές ακούγεται η ατάκα πως θα περιμένουν στην αναμονή όσο χρειαστεί, που σημαίνει δηλαδή πως δεν πρόκειται να πάρουν την επιστροφή εαν δεν υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.

Προσέξτε τώρα την πλήρη εφαρμογή από την Εφορία του ”δύο μέτρα και δύο σταθμά”.
Ενώ όσοι δικαιούνται επιστροφής θα περιμένουν καρτερικά, όσοι πρέπει να πληρώσουν, και ας μην έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους, θα δουν να γίνεται κανονικά η εκκαθάριση των δηλώσεων τους και μετά θα πληρώσουν και τα σχετικά πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε