Site icon NewsIT

Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυστηρά μηνύματα στην κυβέρνηση

26.10.2015 | 11:04
Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυστηρά μηνύματα στην κυβέρνηση

Εφαρμόστε άμεσα το Μνημόνιο τόνισε ο Βάλντις Ντομπροβόσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, που έρχεται σήμερα στην Ελλάδα και συναντάται με τον Α. Τσίπρα το απόγευμα αντί στις 14.00 το μεσημέρι που ήταν αρχικά.

Μόνο τυχαία δεν είναι η πρώτη επίσκεψη του Β. Ντομπρόβσκις στην Ελλάδα καθώς όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτά, η αξιολόγηση καθυστερεί και συνεπώς παραμένει άγνωστος ακόμα ο χρόνος εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Πριν καν μπει στο αεροπλάνο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν φρόντισε να στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα του προς την ελληνική κυβέρνηση, που συμπυκνώνεται σε 4 λέξεις: Εφαρμόστε άμεσα το Μνημόνιο.

Ο ίδιος γλύκανε το χάπι εκτιμώντας πως η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στην ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, και πλέον αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον οι συναντήσεις του τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Β. Ντομπρόβσκις, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, αντί της αρχικά προγραμματισμένης για τις 14:00.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version