Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Στουρνάρας: Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας στις αγορές

Στουρνάρας: Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας στις αγορές

Την εκτίμηση ότι η ύφεση πλησιάζει στο τέλος και πως η έξοδος της Ευρώπης από την κρίση είναι προφανής, ενώ η Ελλάδα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη διάρκεια δείπνου, χθες βράδυ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της European Securities and Market Authority, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε «η χώρα εξασφάλισε τη θέση της στην ευρωζώνη και ανέκτησε την αξιοπιστία μεταξύ των διεθνών αγορών».

Ανέφερε, δε, ότι τα αποτελέσματα της Γενικής Κυβέρνησης κατά το α΄ τετράμηνο 2014, δείχνουν πως η δημοσιονομική έκβαση θα υπερβεί τους στόχους.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι τα πλέον πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η ανάκαμψη έχει αποκτήσει δυναμική και ότι οι προοπτικές για το τρέχον έτος είναι καλύτερες. Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η δημοσιονομική προσαρμογή χαλαρώνει, η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στην ευρωπαϊκή οικονομία και το ΑΕΠ ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έσκασε η ρωσική ανάπτυξη – ”Πέταξαν” 50 δισ. ευρώ σε 3 μήνες

Επικίνδυνη στροφή στην ύφεση για την Πορτογαλία

Φτάσαμε στο τέλος της κρίσης σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και το υπουργείο Οικονομικών

Αισιοδοξία στο ΥΠΟΙΚ ότι η ανάπτυξη θα φτάσει στο 0,6%

“Η Ελλάδα αναδύεται από την εξαετή ύφεσή της”, λέει στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε