Site icon NewsIT

Στουρνάρας: «νέο μνημόνιο δεν σημαίνει νέα μέτρα»

09.09.2013 | 13:11
Στουρνάρας: «νέο μνημόνιο δεν σημαίνει νέα μέτρα»

Να ξορκίσει το κακό προσπαθεί η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας - σε αντίθεση με την Ελληνίδα Επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη, πάντως - ότι ακόμη κι αν χρειαστεί να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, δεν θα ληφθούν και νέα μέτρα. Τη σκυτάλη μετά τον πρωθυπουργό πήρε σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα στην περίπτωση υπογραφής νέου μνημονίου, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στο «Βήμα FM».

Μετά τις σχετικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, και ο υπουργός Οικονομικών είπε πως ακόμη κι αν υπάρξει τρίτο πρόγραμμα και υπογραφή νέου μνημονίου, η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά θα συνεχίσει την υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Νέο μνημόνιο δεν σημαίνει νέα μέτρα, λέει ο Στουρνάρας. Οι δανειστές, το ξέρουν;

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε, μάλιστα, ότι οι οικονομικές εξελίξεις δικαιώνουν τις προβλέψεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ανάπτυξη και ότι τα διαρθρωτικά μέτρα θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική. Και έφερε ως παράδειγμα την άρση του καμποτάζ, η οποία – όπως υποστήριξε – ήταν ένας από τους λόγους αύξησης των τουριστικών εσόδων το 2013.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε και για το «καυτό» θέμα της αμυντικής βιομηχανίας, λέγοντας ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις, που θεωρούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως παράνομες, θα μπορούσαν να δώσουν ακόμη ένα ΕΚΑΣ σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι εξακολουθεί να αναμένει τις προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας, προκειμένου να καταθέσει την οριστική πρόταση στην τρόικα για το τμήμα της αμυντικής βιομηχανίας που θα διασωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στουρνάρας: Ψάχνουμε πιο ελκυστικά κίνητρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σαμαράς: Οχι νέα λιτότητα – Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών εάν ζητήσουν νέα μέτρα οι δανειστές

Αβραμόπουλος για ελληνική αμυντική βιομηχανία στους Ευρωπαίους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version