Οικονομία

Στουρνάρας: όχι νέα μέτρα, αν…

Την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και θα αρχίσει να μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2014 και έπειτα, επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι η Ευρωομάδα (Eurogroup), τον Νοέμβριο του 2012 δεσμεύτηκε σε περαιτέρω μείωση του λόγου «χρέους/ΑΕΠ» όταν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στο δημοσιονομικό ισοζύγιο.

«Η δέσμευση αυτή συνδέεται ξεκάθαρα με την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος και δεν απαιτεί νέα μέτρα», τονίζει ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής θεωρείται σημαντική η μείωση του δημόσιου χρέους προκειμένου να ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης».

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μέγιστη προσπάθεια για την επίσπευση της επανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα συμβάλλουν στην επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη και αναπτυξιακή τροχιά.

Πάντως ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει ότι «έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, κυρίως μέσω των δεικτών οικονομικού κλίματος, εμπιστοσύνης και ανταγωνιστικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η πρώτη απάντηση της Κίνας στους δασμούς 104% των ΗΠΑ: Συνεχίζει τη σταδιακή υποτίμηση του γουάν
Την ακόμη μεγαλύτερη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της προωθεί η Κίνα, καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να αμβλύνει μέρος των οικονομικών επιπτώσεων του εμπορικού πολέμου χωρίς να αποσταθεροποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Χαρτονόμισμα γουάν πάνω σε σημαίες της Αμερικής και της Κίνας
Άλμα στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, πτώση για το πετρέλαιο - Έρχεται νέα πτώση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Το κόστος δανεισμού του αμερικανικού δημοσίου κοντεύει να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν την ορκωμοσία του Τραμπ στα τέλη Ιανουαρίου 2025 - Mεγάλη άνοδος για το γεν έναντι του δολαρίου
REUTERS