Site icon NewsIT

Συνεχίστηκε, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, η συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης τον Μάιο

03.06.2013 | 14:59
Συνεχίστηκε, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, η συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης τον Μάιο

Η συρρίκνωση του μεταποιητικού τομέα στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Μάιο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας της εταιρείας Markit, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Ο δείκτης διευθυντών αγορών (PMI) αυξήθηκε στις 48,3 μονάδες από 46,7 τον Απρίλιο και 47,8 που ήταν η πρώτη ένδειξη για τον Μάιο, αλλά διαμορφώθηκε για 22ο μήνα κάτω από τις 50 μονάδες, καταδεικνύοντας ότι συνεχίσθηκε η μείωση της μεταποιητικής παραγωγής. Ωστόσο, η τιμή του PMI αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από 4 μήνες και είναι η υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2012.

Ο δείκτης PMI που αντανακλά την εξέλιξη της μεταποιητικής παραγωγής αυξήθηκε στις 48,8 από τις 46,5 μονάδες και έφθασε σε υψηλό 15 μηνών.

Αισθητή βελτίωση σημειώθηκε στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Μάιο.
Στη Γερμανία, ο PMI κινήθηκε κάτω από τις 50 μονάδες, αλλά ήταν βελτιωμένος, όπως και στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

«Αν και η μεταποίηση της Ευρωζώνης συνέχισε να συρρικνώνεται τον Μάιο, είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνθηκε τόσο σημαντικά. Οι έρευνες δείχνουν ότι το ΑΕΠ της περιοχής είναι πιθανόν να μειωθεί κατά 02% στο δεύτερο τρίμηνο, για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Κρις Ουίλιαμσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντράγκι: Η ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία σταδιακής ανάκαμψης

Πέντε γερμανοί οικονομολόγοι μιλούν για το μέλλον της ευρωζώνης

Ρομπάι: Η απειλή για την Ευρωζώνη ξεπεράστηκε

Ρεκόρ ανεργίας στην ευρωζώνη! Το υψηλότερο ποσοστό από την θέσπιση του ευρώ!

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version