Site icon NewsIT

Συνεχίζεται το κραχ στο Χρηματιστήριο – Γιατί δεν “άκουσε” τους Ντράγκι και Κατάινεν

16.10.2014 | 17:38
Συνεχίζεται το κραχ στο Χρηματιστήριο – Γιατί δεν “άκουσε” τους Ντράγκι και Κατάινεν

Κουφό είναι το ελληνικό Χρηματιστήριο ή αν προτιμάτε ο πανικός κουφαίνει τους επενδυτές. Αποδείχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση.

Παρά τις εκκωφαντικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν και επιτρόπου Γίρκι Κατάινεν ότι η Κομισιόν θα κάνει ότι χρειαστεί για την Ελλάδα και παρά την απόφαση του Μάριο Ντράγκι να μειώσει το ¨κούρεμα¨ των ομολόγων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να πάρουν ρευστότητα, το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση 2,22%.

Πάντως, μετά τις δηλώσεις του κ. Κατάινεν έγιναν δύο φορές προσπάθειες να διορθωθεί η κατάσταση και ο γενικός δείκτης έφτασε σχεδόν μία ανάσα από το μηδέν, τελικά το σκληρό μπρα-ντε-φερ κέρδισαν οι πωλητές και το Χρηματιστήριο γνώρισε άλλη μία δύσκολη μέρα, την τρίτη συνεχόμενη με μεγάλες απώλειες οι οποίες σωρευτικά για το γενικό δείκτη ξεπέρασαν το 13%, ενώ για αρκετές μετοχές ήταν μεγαλύτερες από 20%.

Οι ξένοι επενδυτές που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελλάδα εξαιτίας του ρίσκου δεν πείσθηκαν ούτε από την Κομισιόν, ούτε από την Κεντρική Τράπεζα να ακυρώσουν τα σχέδιά τους.

Φαίνεται το πολιτικό ρίσκο από το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών είναι πολύ ισχυρότερο από την προσφερόμενη στήριξη της Ευρώπης.

Στους προαναφερόμενους αρνητικούς παράγοντες θα πρέπει να προστεθούν οι κραυγές που πληθαίνουν για νέα κρίση στην Ευρώπη, καθώς και οι άλλες που κάνουν λόγο για παγκόσμια κρίση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version