Οικονομία

Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα Ένωσης Τραπεζών

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενόψει των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η ΤτΕ.

Η Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας, αναμένεται να θέσει ποσοτικούς στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα ξεχωριστά προκειμένου να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους για την πορεία των δανείων αυτών.

Επιπροσθέτως οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται με Πράξη του διοικητή, η οποία είναι πιθανόν να εκδοθεί και εντός της εβδομάδας, να καθορίσει όλα τα παραπάνω.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των εποπτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ σε συνάρτηση με εκείνες που διαθέτει εκ του Νόμου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του έργου και να αποφευχθούν οι αλληλεπικαλύψεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο Όμιλος Bright και φέτος το Πάσχα στήριξε έμπρακτα κοινωνικούς φορείς που στέκονται δίπλα σε παιδιά και γυναίκες που το έχουν ανάγκη
Προσφέρθηκαν ρούχα για τα φιλοξενούμενα παιδιά, λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια, καθώς και συμβολικά δώρα για τις μητέρες που φιλοξενούνται στις δομές
Ο Όμιλος Bright και φέτος το Πάσχα στήριξε έμπρακτα κοινωνικούς φορείς που στέκονται δίπλα σε παιδιά και γυναίκες που το έχουν ανάγκη