Site icon NewsIT

Τα ξενοδοχεία στο “μάτι” των funds που “αλωνίζουν” στην Αθήνα

16.11.2015 | 11:42
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάτι παραπάνω από έντονες είναι οι πιέσεις των δανειστών καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκαλούν το έντονο «τουριστικό» ενδιαφέρον ξένων funds που "αλωνίζουν" στην Αθήνα τις τελευταίες εβδομάδες, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση καθώς γνωρίζουν ότι πολλές από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν υψηλούς δείκτες δανεισμού.

Γνώστες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας λένε ότι το γεγονός ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας ή περιλαμβάνεται στα “κόκκινα” χαρτοφυλάκια των τραπεζών ανοίγει την όρεξη επενδυτών που βλέπουν πεδίο δόξης λαμπρό στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα σε μία εκ των “συστημικών” τραπεζών 500 επιχειρήσεις ξενοδοχείων όλων των ειδών έχουν μπει στο μάτι funds, με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος να λένε ότι ο συνολικός δανεισμός των τουριστικών επιχειρήσεων αγγίζει σήμερα τα 7,5 δισ. ευρώ και από τα δάνεια αυτά υπολογίζεται ότι περίπου 2,5 δισ. ευρώ βρίσκονται στο “κόκκινο”.

Στο θέμα πάντως γενικότερα των επιχειρηματικών δανείων σχετικά με τα funds υπάρχει προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές, αν και η ελληνική πλευρά θέλει να υπάρχει και συμμετοχή της ΤτΕ στην διαχείριση του θέματος.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version