Site icon NewsIT
10:57 | 02.09.13

Θα χρειαστούν 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία!

Θα χρειαστούν 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία!
Newsit Newsroom

Υψηλή ανεργία και μακροχρόνια ύφεση προβλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 20 χρόνια θα απαιτηθούν προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%.

Εφιαλτικές προβλέψεις περιέχονται στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) για την εθνική οικονομία, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επομένων ημερών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

από το 2009 έως σήμερα, οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ αν εξαιτίας της υψηλής ανεργίας οι μισθολογικές πιέσεις συνεχιστούν, τότε το 2014 θα απωλέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης

Σύμφωνα επίσης με την έκθεση οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν την λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι, από το 2009 έως σήμερα, οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός τους, ενώ αν εξαιτίας της υψηλής ανεργίας οι μισθολογικές πιέσεις συνεχιστούν, τότε το 2014 θα απωλέσουν το 50% της αγοραστικής δύναμης.

– Οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 41 δισ. ευρώ.

– Η πτώση της εγχώριας ζήτησης, χαρακτηρίζεται δραματική καθώς υπολογίζεται ότι έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1999.

Κατά την περίοδο 2011-2013, το απόθεμα παγίου κεφαλαίου της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά από το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

”Ντροπή και κρίμα, κυρία Μέρκελ”
 
Καταργούνται φόροι και χρεώσεις υπέρ τρίτων – Διαβάστε ποιοί είναι
 
”Το κλειστό κύκλωμα τραπεζών κράτους στην Ελλάδα δεν έχει διαλυθεί”
 

Άνοδος στο Χρηματιστήριο – Πέφτουν τα spreads

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version