Site icon NewsIT

Θαύμα, θαύμα! Το διέπραξε πάλι ο ΕΝΦΙΑ

30.10.2014 | 11:15
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγχαρητήρια στους 300 της Βουλής, στην κυβέρνηση, μα πάνω απ’ όλα συγχαρητήρια στον υπουργό Οικονομικών και τους άλλους αρμόδιους υπουργούς, του υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς, καθώς και στους συντάκτες του ΕΝΦΙΑ.

Συγχαρητήρια γιατί κάνατε πάλι το θαύμα σας. Στο όνομα της ίσης φορολογικής μεταχείρισης υποθέτω, όπως είναι ο κανόνας στη χώρα μας (βλέπε λίστες) επιβάλατε φόρο σε κοινωνικά ιδρύματα.

Όχι, όχι μην εξανίσταστε δεν αναφερόμαστε στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα που όντως εξαιρούνται, αλλά στην άλλη ακίνητη περιουσία. Καλά κάναμε θα πείτε. Αυτά αποφέρουν εισόδημα.

Βεβαίως, αλλά στερείτε εισοδήματα από ιδρύματα τα οποία επιτελούν κοινωνικό έργο το οποίο θα έπρεπε να αναλάβει και να κάνει το Δημόσιο.

Για παράδειγμα το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα. Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ακούσαμε τον πρόεδρό του να δηλώνει πως ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνει ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα το ίδρυμα φροντίζει 133 παιδιά που άφησαν φτωχές οικογένειες οι οποίες δεν μπορούσαν να τα αναθρέψουν (αλήθεια που είναι κοινωνικά επιδόματα για αυτές τις περιπτώσεις; Πού βρίσκεται το κράτος πρόνοιας;), σπουδάζει με δικά του έξοδα κορίτσια σε ανώτατα ιδρύματα, ακόμα και στο εξωτερικό και μάλιστα χωρίς ένα ευρώ επιχορήγηση από το κράτος.

Αντ΄ αυτής το κράτος το επιβραβεύει με… ΕΝΦΙΑ και άλλου φόρους τη στιγμή μάλιστα που το κεντρικό κτίριο είναι σεισμόπληκτο και δεν χρησιμοποιείται και τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν για την επισκευή του.

Την ώρα που το Χατζηκυριάκειο πληρώνει 1,5 εκατομμύρια ευρώ στο όνομα φαντάζομαι της έκτακτης ανάγκης που περνάει η χώρα, οι μεγαλοσχήμονες της λίστας Λαγκαρντ παραμένουν στο απυρόβλητο (θα είναι πολύ δύσκολο το έργο της έρευνας φαίνεται. Ε, τι λέτε εσείς οι πολίτες;), οι 54.000 της άλλης λίστας κοιλοπονούν χρόνια τώρα, οι εξωχώριες εταιρείες ελέγχονται με ρυθμούς χελώνας. Μα, τι λέτε τώρα δεν έχετε δίκιο. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, να είμαστε προσεκτικοί να μην κάνουμε κανένα λάθος. Η χώρα κινδυνεύει και η τρόικα καραδοκεί.

Αλλά τι σύμπτωση κι΄ αυτή βρε αδερφέ. Όλα τα λάθη να συμβαίνουν σε βάρος των φτωχών, των αδυνάτων εκείνων που έχουν ανάγκη και το ένα ευρώ και όχι εκείνων που έχουν εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια περισσευούμενα.

Μα τι λέτε τώρα. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλοι όσοι.

Βεβαίως, βεβαίως. Καληνύχτα σας…

Tags:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version