Site icon NewsIT

Θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας από Ντράγκι και Βάιντμαν

17.01.2015 | 11:08
Θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας από Ντράγκι και Βάιντμαν

Ντράγκι και Γερμανοί περνούν άλλο ένα βρόχο στο λαιμό της Ελλάδας και δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε εξαίρεση της Ελλάδας από την ποσοτική χαλάρωση.

Η ενέργεια που από ορισμένες πλευρές στην Ελλάδα ερμηνεύεται και ως εκβιασμός αφορά στην χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με εγγύηση κρατικά ομόλογα.

Μέχρι πρότινος η Ελλάδα επρόκειτο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες και ύστερα από την πίεση του Γερμανού κεντρικού τραπεζίτη Βάιντμαν, ο Ντράγκι κάνει πίσω και σκέφτεται πλέον, όπως αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, να εξαιρέσει την Ελλάδα γιατί τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται ¨σκουπίδια¨.

Click4more: 
Βεβαίως δεν έχουν ακόμα ληφθεί αποφάσεις. Η κρίσιμη ημέρα είναι η ερχόμενη Πέμπτη που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και θα πάρει την τελική απόφαση.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr η Τράπεζα της Ελλάδας και ο διοικητής της κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει αναλάβει έντονη δραστηριότητα και προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους του ότι δεν θα πρέπει να εξαιρέσουν την Ελλάδα από τη στιγμή που είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες ανάγκες ρευστότητας αυτή την εποχή, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα και ότι η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο εξάμηνης παράτασης του προγράμματος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version