Site icon NewsIT

Θυγατρική για τα κέντρα δεδομένων δημιούργησε η ΔΕΗ από κοινού με την DAMAC

17.09.2024 | 13:11
Θυγατρική για τα κέντρα δεδομένων δημιούργησε η ΔΕΗ από κοινού με την DAMAC

Shot of Data Center With Multiple Rows of Fully Operational Server Racks. Modern Telecommunications,Data center cooling,server room,3d rendering

Με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ συστάθηκε χθες (17.9.2024) στο ΓΕΜΗ η κοινή εταιρεία της ΔΕΗ με τη CAIO Holding (συμφερόντων DAMAC), η οποία έχει στόχο την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων (data center) στη χώρα μας.

Η δημιουργία της «Data in Scale» αποσκοπεί σε πρώτη φάση στη δημιουργία ενός data center με ισχύ 25 MW στα Σπάτα. Στην εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 55% η CAIO και 45% η ΔΕΗ.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν η διοίκηση της ΔΕΗ, οι επενδύσεις στα κέντρα δεδομένων έχουν ιδιαίτερο νόημα επιχειρηματικά για μια εταιρεία ηλεκτρισμού. Ο λόγος είναι ότι αποτελούν υποδομές με υψηλή ενεργειακή κατανάλωση, άρα η ΔΕΗ μπορεί να παίξει ταυτόχρονα το ρόλο και του προμηθευτή με προφανείς συνέργειες για την ίδια.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται άλλωστε και η πρόσφατη σύσταση άλλης θυγατρικής της ΔΕΗ, αυτή τη φορά για την Τεχνητή Νοημοσύνη (Α.Ι). Το όνομά της είναι Olympus AI και μέσω αυτής θα γίνουν τα πρώτα βήματα σε έναν ακόμη καινοτόμο τομέα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version