Οικονομία

Τιτάν: Έκδοση ομολογιών με ιδιωτική τοποθέτηση – Προοπτικές 2023

Η Titan Global Finance Plc, θυγατρική της Titan Cement International SA («TCI»), ολοκλήρωσε με επιτυχία ιδιωτική τοποθέτηση νέας έκδοσης ομολογιών με την εγγύηση της TCI, συνολικής αξίας €150 εκ. με ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029.

Οι ομολογίες θα εκδοθούν στην ονομαστική τιμή τους και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας (Euronext Dublin).

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων για το έτος 2024.

Η έκδοση διοργανώθηκε από την Eurobank ΑΕ, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, την Alpha Bank AE και την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Οι ομολογίες διατέθηκαν σε τράπεζες, Έλληνες θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες πελάτες όπως ορίζονται από το πλαίσιο MiFID II.

Πιστοληπτική αξιολόγηση

Αντικατοπτρίζοντας τις πρόσφατες αναβαθμίσεις πιστοληπτικών αξιολογήσεων (S&P: BB θετική προοπτική, Fitch: BB+ σταθερή προοπτική), το κόστος και οι όροι των ομολογιών είναι ευνοϊκοί για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. H έκδοση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για την βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής, την επέκταση της λήξης των δανειακών υποχρεώσεων και τη μείωση του μελλοντικού κόστους χρηματοδότησης.

Οικονομικά αποτελέσματα

Όπως ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ πέτυχε ισχυρή αύξηση πωλήσεων (€1.892 εκ.) και κερδοφορίας (EBITDA €397 εκ.) στους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Η δυναμική αυτή συνεχίστηκε και κατά το τέταρτο τρίμηνο και με βάση τις μέχρι τώρα θετικές προοπτικές και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, ο Όμιλος αναμένεται, για το σύνολο του 2023, να σημειώσει πωλήσεις άνω των €2.500 εκ. και EBITDA άνω των €500 εκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
«Αλαλούμ» μεταξύ Λευκού Οίκου και Amazon: Αναφορά για αναγραφή του κόστους των δασμών σε προϊόντα έφερε την οργή Τραμπ – Το αρνείται η εταιρεία
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναπαρήγαγε αναφορά που προκάλεσε την οργή του Αμερικανού Προέδρου. Ρήγμα στις σχέσεις Μπέζος - Τραμπ;
Ντόναλντ Τραμπ 1