Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Το ΔΝΤ επιμένει: Εάν χρειαστούν νέα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 Ακόμα και στη λήψη οριζόντιων μέτρων ή όχι στην Ελλάδα φαίνεται πως διαφωνούν οι Ευρωπαίοι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που διαφάνει και σήμερα.

Όταν ρωτήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σημείωσε για άλλη μία φορά όσα είχε δηλώσει και παλιότερα η Κριστίν Λαγκάρντ πως εάν απαιτηθούν νέα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια και δεν θα αφορούν σε περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος σημείωσε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να εξετάσει τον προϋπολογισμό και εάν απαιτηθούν νέα μέτρα αυτά δεν θα έχουν τη μορφή περαιτέρω οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων, δηλαδή περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αδιακρίτως. 

Βέβαια, αυτό το “αδιακρίτως” ανοίγει την πόρτα σε όσα είχε δηλώσει και πριν λίγες ημέρες ο υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος είχε μιλήσει για στοχευμένες περικοπές. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, πηγή του ΔΝΤ, σημείωσε πως εάν διαπιστωθεί δημοσιονομικό κενό, η Ελλάδα μαζί με την τρόικα θα πρέπει να βρουν τρόπο να καλυφθεί, λέγοντας πως ενδεχομένως μία λύση θα μπορούσε να είναι μέσω αποκρατικοποιήσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Δεν εκβιαζόμαστε!” – Με… εντολή Σαμαρά, επτά υπουργοί σηκώνουν μπαϊράκι στην τρόικα – Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο… Ματίας Μορς

Καυγάς ΔΝΤ – Ευρώπης για το ελληνικό κούρεμα!

Έκθεση του ΔΝΤ βάζει “φωτιές” στην κυβέρνηση – Απαιτεί νέα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ, θεωρεί δεδομένο το κούρεμα – Ούτε μισό ευρώ πλεόνασμα

Το οργισμένο τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά στην Κριστίν Λαγκάρντ – Το «χαρτί» Τσίπρας και η κόκκινη γραμμή για νέα μέτρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε