Site icon NewsIT

Το φάντασμα της χρεοκοπίας αναγκάζει την Ελλάδα σε πώληση ακινήτων μέσω Ε-Βay”

06.09.2013 | 11:42
Το φάντασμα της χρεοκοπίας αναγκάζει την Ελλάδα σε πώληση ακινήτων μέσω Ε-Βay”

Για ακίνητα-φαντάσματα κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg που αναφέρεται στη νέα μέθοδο που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση χιλίων ακινήτων του Δημοσίου μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών όπως το Ε-Βay.

Με ιστορίες για φαντάσματα εξηγεί το πρακτορείο Bloomberg τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης περίπου 1.000 μικρών κτιρίων που ανήκουν στο Δημόσιο.

Ο θρύλος λέει πως όποιος προσπαθεί να αγοράσει το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Σμολένσκι στο Νέο Φάληρο, θα έρθει αντιμέτωπος με το φάντασμα του προηγούμενου ιδιοκτήτη που συνεχώς θρηνεί: «το σπίτι είναι δικό μου»

Το Bloomberg ”εστιάζει” στο φάντασμα που στοιχειώνει το διατηρητέο της οδού Σμολένκσι στο Φάληρο.Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του άρθρου.

Το φάντασμα της οδού Σμολένσκι δεν είναι το μόνο που καταδιώκει την ελληνική αγορά real estate, την οποία ο κ. Ταπρατζής, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζει στο Bloomberg, στην καλύτερη περίπτωση, νεκρή

”Ο θρύλος λέει πως όποιος προσπαθεί να αγοράσει το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Σμολένσκι στο Νέο Φάληρο, θα έρθει αντιμέτωπος με το φάντασμα του προηγούμενου ιδιοκτήτη που συνεχώς θρηνεί: «το σπίτι είναι δικό μου». Το φάντασμα όμως, δεν φοβίζει το ελληνικό δημόσιο.

Με εμπόδια από την γραφειοκρατία, την ελλιπή ζήτηση, τις πολιτικές αντιστάσεις και τις συχνές αναβολές, οι ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού Δημοσίου δεν έχουν επιφέρει τα έσοδα που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές. Περίπου 1.000 μικρά κτίρια, γραφεία και κατοικίες που ανήκουν στο κράτος πωλούνται μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών που θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για ταχεία και διαφανή διαδικασία

Το φάντασμα της οδού Σμολένσκι δεν είναι το μόνο που καταδιώκει την ελληνική αγορά real estate, την οποία ο κ. Ταπρατζής, εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζει στο Bloomberg, στην καλύτερη περίπτωση, νεκρή.

Πραγματικά καταδιώκει τον ελληνικό προϋπολογισμό. Δεν δημιουργεί καθόλου έσοδα, ούτε καν φόρους δηλώνει ο κ. Ταπραντζής που χαρακτήρισε «Ε-Βay για το ελληνικό real estate» τη νέα διαδικασία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών που ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Με εμπόδια από την γραφειοκρατία, την ελλιπή ζήτηση, τις πολιτικές αντιστάσεις και τις συχνές αναβολές, οι ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού Δημοσίου δεν έχουν επιφέρει τα έσοδα που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές. Περίπου 1.000 μικρά κτίρια, γραφεία και κατοικίες που ανήκουν στο κράτος πωλούνται μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών που θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για ταχεία και διαφανή διαδικασία”.

Στο Bloomberg ο Λευτέρης Φαρμάκης, αναλυτής της Nomura International, δηλώνει πως ”η διαδικασία είναι έξυπνη και ικανή.Δεν θα είναι εύκολο όμως να δημιουργήσει σημαντικά έσοδα, δεδομένης της μη ρευστής φύσης των επενδύσεων σε real estate και των νομικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα”.

Διαβάστε επίσης:

”Κρατάνε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη λόγω του φυσικού αερίου της”

Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή φόρων

Ποιές είναι οι ”σκιώδεις” τράπεζες που ευθύνονται για την κρίση

Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version