Τετάρτη, 9 Οκτ.
20oC Αθήνα

Το βρώμικο παιχνίδι με τον προϋπολογισμό

Το βρώμικο παιχνίδι με τον προϋπολογισμό

Η βρώμικη τακτική της τρόικας να θέτει στο τραπέζι θέματα που δεν υπήρχαν για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση επαναλαμβάνεται με το κουαρτέτο, το οποίο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα θέσει θέμα για τον προϋπολογισμό.

Εκείνοι που προέβλεπαν φοβερή ύφεση με τα capital controls για να διαπιστωθεί στη συνέχεια πως απέτυχαν παταγωδώς, εκείνοι που ομολόγησαν τεράστια λάθη και ουσιαστικά την τραγική αποτυχία των προγραμμάτων στην Ελλάδα, που αντί να λειτουργήσουν θεραπευτικά συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξάπλωση της ασθένειας της οικονομίας, έρχονται τώρα να διεκδικήσουν (αν πράγματι συμβαίνει αυτό, γιατί η αναφορά για παράδειγμα σε “τρύπα” 1,8 δις. από το ασφαλιστικό είναι λανθασμένη αφού πάνω από 1 δις. έχει εξευρεθεί με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης) άλλο ένα αλάθητο, να θελήσουν να επιβάλλουν μέτρα γιατί για παράδειγμα δεν θα υπάρχει μηδενικός ρυθμός ανάπτυξης, αλλά ύφεση 0,5% όπως ισχυρίζονται οι αδαείς περί την ελληνική οικονομία τεχνοκράτες των Θεσμών.

Γελοία πράγματα. Πρώτον διότι οι τεχνοκράτες του κουαρτέτου έχουν αποδειχτεί ανίκανοι να κάνουν οποιαδήποτε ορθή πρόβλεψη για την ελληνική οικονομία, γιατί όπως φαίνεται δεν γνωρίζουν τη δομή και τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας και τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν για να παίξουν το ρόλο της …Πυθίας είναι κατάλληλα μεν για άλλες χώρες, ακατάλληλα δε για την Ελλάδα και όσες φορές κι΄ αν χρησιμοποιηθούν θα βγάζουν λανθασμένες προβλέψεις.

Δεύτερον είναι γελοία η προσέγγισή τους για άλλη μία φορά, γιατί με τα μέτρα που ζητούν όχι μόνο δεν θα συμβάλλουν στην εξεύρεση εσόδων για τον προϋπολογισμό, αλλά βυθίζοντας την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση θα αυξήσουν την “τρύπα”, αφού θα καταβαραθρώσουν τα έσοδα, θα αυξήσουν την ανεργία και θα απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό. Εν κατακλείδι θα βάλουν τη χώρα πάλι στο σπιράλ του θανάτου.

Τελικά αν αληθεύει πως σχεδιάζουν να απαιτήσουν τέτοια μέτρα, θα πρόκειται για αγύρτες ή για συνειδητούς εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας την οποία θέλουν να κρατήσουν αιχμάλωτη στις δικές τους δαγκάνες και όχι να βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση.

Αν δε συμβεί αυτό και η κυβέρνηση συνθηκολογήσει και αποδεχτεί πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα, θα πρόκειται για τερατώδες λάθος που θα το πληρώσει πολύ ακριβά πολύ σύντομα.

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να αντιληφθούν όλοι, πολιτικοί και Θεσμοί πως τα λάθη τους αδυνατεί πλέον να τα σηκώνει ο ελληνικός λαός. Η αντοχή και η ανοχή του έφτασαν στο τέλος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε