Site icon NewsIT

Τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα χειρότερα! Μέχρι και πλήρης κατάργηση αφορολόγητου!

08.02.2012 | 15:20
Τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα χειρότερα! Μέχρι και πλήρης κατάργηση αφορολόγητου!

Ανοικτό και το θέμα των ενιαίων μισθολογίων αλλά και των φοροαπαλλαγών που μάλλον θα ανοίξουν αρχές του καλοκαιριού.

Η έκθεση της τρόικας με σκληρά μέτρα που ακόμα διαβάζουν στα κόμματα φυσικά και δεν θα είναι η τελευταία!

Κάποιες από τις προτάσεις που συζητήθηκαν κρίθηκε ότι θα “βάραιναν” πολύ το σκληρό πακέτο των μέτρων και πολύ απλά μετατέθηκαν γοα τον Ιούνιο.

Άλλωστε το είχε προαναγγείλει και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης.

Έτσι, όσον αφορά το αφορολόγητο, αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι στην καλύτερη περιπτωση η μείωσή του στις 3.000 ευρώ και στην χειρότερη η κατάργησή του.

Επίσης, τον Ιούνιο θα ανοίξει και το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Η αρχική πρόταση της τρόικας ήταν να περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια κατά ποσοστό ανάλογο με αυτό του Ενιαίου Μισθολογίου που εφαρμόζεται στο Δημόσιο, δηλαδή κατά 15% ως 18% κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι νέα πρόταση για χαμηλότερη μείωση, 10% κατά μέσο όρο, από την οποία θα προέκυπτε εξοικονόμηση της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ. Η συνολική ετήσια μισθολογική δαπάνη για τα ειδικά μισθολόγια αγγίζει τα 5,97 δισ. ευρώ και αφορούν περίπου 195.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Τέλος, πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις τόνιζαν με νόημα ότι αυτή η φορά δεν ήταν η τελευταία που έπεφτε στο τραπέζι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ώρα των αποφάσεων! Κλείδωσαν:22% μείωση στον κατώτατο – 15% στις επικουρικές και στις συντάξεις των ευγενών ταμείων – Άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version