Οικονομία

Τουλάχιστον 4 δισ. έχουν επενδύσει οι Έλληνες στη Ρουμανία

Υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ το ελληνικό επενδεδυμένο κεφάλαιο στη Ρουμανία με περισσότερες από 6.000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις, αλλά από αυτές είναι ενεργές μόνο περίπου 1.500.

Συγκεκριμένα, την 31 Αυγούστου 2015, 6.190 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων ήταν εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Μητρώο Ρουμανίας (ONRC), με καταγεγραμμένο επενδεδυμένο κεφάλαιο 1,76 δισ. ευρώ, κατέχοντας την 6η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών και το 4,57% του συνολικού επενδεδυμένου κεφαλαίου στη Ρουμανία.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρεστίου, «λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των κυριότερων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία (TOP 60), καθώς και του γεγονότος ότι πολλές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων εισρέουν τα κεφάλαιά τους, μέσω άλλων χωρών (Κύπρου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου)», όπως αναφέρεται στο σχετικό σημερινό ενημερωτικό σημείωμα, που αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών www.agora.mfa.gr.
 

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων στην Ιστορία – Χάκερς αφαίρεσαν 1,5 δισ. δολάρια από το ανταλλακτήριο Bybit
Η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο το «ψυχρό» πορτοφόλι της Bybit, ένα σύστημα αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων εκτός σύνδεσης που έχει σχεδιαστεί για λόγους ασφαλείας
Σωρός από bitcoin