Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Τρέχουν να προλάβουν! Θα ανοίξει τελικά το taxis για τις 100 δόσεις;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ώρα που επικρατεί “πυρετός” σχετικά με την ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το μεγάλο ερωτηματικό είναι… πότε θα “ανοίξει” η εφαρμογή στο taxis, με τους αρμόδιους να δίνουν μάχη με τον χρόνο.

“Στο κόκκινο” η θερμοκρασία για το ζήτημα των 100 δόσεων κι ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η τροπολογία για το “ψαλίδι” του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση πήρε ΦΕΚ μόλις το Σάββατο, δηλαδή μια ημέρα μετά από τη ψήφισή του.

Η συνέχεια προβλέπει την τροποποίηση της απόφασης για την εφαρμογή της ρύθμισης, η οποία πλέον θα “κλειδώνει” στα νέα δεδομένα, απαγορεύοντας τη ρύθμιση όχι μόνο των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και των οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά από την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου.

Να σημειώσουμε εδώ πως στην απόφαση αυτή που… πάει για απόσυρση, υπήρχε η δυνατότητα ρύθμισης και των οφειλών που θα καθίσταντο ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής, δηλαδή στην θεωρία μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η νέα (και πιο αυστηρή) απόφαση ενδέχεται να υπογραφεί τη Δευτέρα, κάτι που θα σηματοδοτήσει και το άνοιγμα της εφαρμογή του TAXIS, αν όχι την ίδια ημέρα, τότε την Τρίτη.

Οι αρμόδιοι φορείς “τρέχουν και δεν φτάνουν” ούτως ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση και να αποφευχθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε