Site icon NewsIT

Τρόμος στις παγκόσμιες αγορές – Στο -16% η Malaysia Airlines

18.07.2014 | 09:17
Τρόμος στις παγκόσμιες αγορές – Στο -16% η Malaysia Airlines

Ξεπούλημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο με ταυτόχρονη εκτίναξη του δείκτη ''φόβου'' στην Wall Street, άνοδος στο πετρέλαιο και στην τιμή του χρυσού, που θεωρείται καταφύγιο των επενδυτών, επακολούθησαν της κατάρριψης του Boeing στην Ουκρανία.

Σοκ στις αγορές μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους, με πρώτο θύμα το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ ακολουθεί και το χρηματιστήριο στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης φόβου, όπως αποκαλείται ο δείκτης μεταβλητότητας VIX της Wall Street ανέβηκε κατά 32% καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο του 2013.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρέθηκε στο -0,94%, που είναι ρεκόρ πτώσης από τις 15 Μαΐου, ενώ ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με -1,18% καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τις 10 Απριλίου.

Οι επενδυτές ”τρέχουν” στο θεωρούμενο ως ασφαλές καταφύγιο, δηλαδή τον χρυσό, του οποίου η τιμή ενισχύθηκε κατά 1,3% κλείνοντας στα 1.316,90 δολ. ανά ουγγιά.

Άλμα 1,9% και για την τιμή συμβολαίου στο αργό πετρέλαιο που βρέθηκε στα 103,4 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent ανέβηκε με 0,5% στα 107,77 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης:

Ήθελαν να ρίξουν το αεροπλάνο του Πούτιν και κατέρριψαν το Boeing της Malaysia Airlines; Άφωνος ο πλανήτης απ’ την πολύνεκρη συντριβή στην Ουκρανία

Εικόνα αποκάλυψης στο σημείο της συντριβής του Boeing: Είδα το…

248 νεκροί από την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Μεγάλη μείωση στον φόρο ακινήτων για όσους έχουν οικόπεδα… άγνωστης…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version