Site icon NewsIT

Τσίπρας εναντίον όλων

20.08.2015 | 21:28
Τσίπρας εναντίον όλων

Το μη χείρον βέλτιστον. Με τη φράση αυτή θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την απόφαση του πρωθυπουργού για την παραίτηση και προκήρυξη εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να υπερβεί την πεπατημένη και να προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση ενός προγράμματος που θα σταθεροποιούσε την οικονομία και θα μεταρρύθμιζε τη χώρα, καλύτερα που προχώρησε τώρα για εκλογές και δεν περίμενε τα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.

Γιατί η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα άλλη ρευστότητα, αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Στον επόμενο μήνα θα ζήσουμε έναν προεκλογικό αγώνα ο οποίος θα πάρει προσωπικά χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον αυτή θα είναι η επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα. Να πείσει δηλαδή το εκλογικό σώμα ότι αυτός είναι πιο ικανός να διαπραγματευτεί για το χρέος, αλλά και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Τον άξονα που θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον παρουσίασε ουσιαστικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο και αναφερόμενος στην ικανότητα διαπραγμάτευσης.

Αλέξης Τσίπρας εναντίον όλων λοιπόν, αφού η δημοφιλία του πρωθυπουργού παρά το τρίτο μνημόνιο παραμένει υψηλή και πολύ λογικά οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι το ισχυρότερο προεκλογικό όπλο του κόμματος.

Επιπλέον από το διάγγελμα του πρωθυπουργού προκύπτει ότι ο προεκλογικός αγώνας του θα είναι διμέτωπος. Από τη μία πλευρά θα ανοίξει μέτωπο με τις δυνάμεις της δραχμής οι οποίες προκάλεσαν και την πτώση της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, όπως είπε, ενώ από την άλλη πλευρά θα βρεθεί το παλιό πολιτικό προσωπικό –όπως συνηθίζουν να λένε στο ΣΥΡΙΖΑ- και τα κόμματα τα οποία κατηγόρησε στο διάγγελμά του ότι ασκούσαν πιέσεις για να αποδεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία ήθελαν να επιβάλουν οι δανειστές.

Με την επίθεση στις δυνάμεις της δραχμής θα επιδιώξει να περιορίσει τις απώλειες προς την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ με την επίθεση στα άλλα κόμματα θα επιχειρήσει τη διεύρυνση προς το κέντρο, συνεργαζόμενος (όπως λένε οι πληροφορίες του newsit.gr) με πολιτικές προσωπικότητες από τους χώρους που βρίσκονται στα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το παράδοξο, αλλά το οποίο αναμένεται να αποδειχθεί και ένα από τα κλειδιά του προεκλογικού αγώνα, θα είναι η προσπάθεια να εμφανιστεί η συμφωνία ως μερική τουλάχιστον επιτυχία η οποία είναι αποτέλεσμα της σκληρής διαπραγμάτευσης. Μάλιστα με την επιθετική τακτική που φαίνεται να υιοθετεί ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του κυβερνώντος κόμματος μαζί με τις αναφορές για τη θέληση και την ικανότητα για μεταρρυθμίσεις στο κράτος, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version