Οικονομία

ΤτΕ: Ο προϋπολογισμός φέτος έχει πλεόνασμα 429 εκατ. ευρώ από έλλειμμα 920 εκατ. πέρυσι

Χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο προσφέρει ουσιαστικά η Τράπεζα της Ελλάδος με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου σε ταμειακή βάση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 429 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 920 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 7.585 εκατ. ευρώ, από 6.735 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, διαμορφώθηκαν σε 7.779 εκατ. ευρώ, από 7.677 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015.

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πάγο βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στα αναδρομικά για τους συνταξιούχους
Δηλώνει ότι «στερείται δικαιοδοσίας» να κρίνει και δεν βλέπει αντίθεση μεταξύ αποφάσεων ΣτΕ και Άρειου Πάγου - Χρήματα εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να πάρουν οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει μέχρι 21 Ιουλίου 2020
Αναδρομικά: Πάγο στην επιστροφή των δώρων για τους συνταξιούχους βάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο