Οικονομία

ΤτΕ: Σημαντική μείωση του ELA – “Αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών”

Μειώνεται κατά 5 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), μείωση η οποία «αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΤτΕ αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 33,9 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, μετά από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από την ίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η αυξανόμενη επιμονή του Τραμπ στα έσοδα από δασμούς αυξάνει τις πιθανότητες εμπορικού πολέμου
Ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Τραμπ, δήλωσε ότι μια εισφορά 10% επί των εισαγωγών από την Κίνα που εισήχθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα θα αποφέρει «μεταξύ 500 δισ. και 1 τρισ. δολαρίων σε διάστημα 10 ετών
Ο Ντόναλντ Τραμπ