Οικονομία

ΤτΕ: Στα 1,3 δισ. ευρω το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο κρατικός προϋπολογισμός στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σε ταμειακή βάση το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού παρέμεινε θετικό στα 1,37 δισ. ευρω. εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν έσοδα από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο προϋπολογισμός σε ταμειακή πάντα βάση, εμφάνισε έλλειμμα 1,9 δισ. ευρω. έναντι ελλείμματος 8,7 δισ. ευρω την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων στα 21,9 δισ. ευρώ από 20,2 δισ. ευρώ πέρυσι και την μείωση των δαπανών στα 24,1 δισ. ευρώ από 28,6 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σημειώνεται ότι στα έσοδα περιλαμβάνεται ποσό ύψους 1.310 εκατ. ευρώ από αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, ενώ δεν περιλαμβάνονται 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος.

Ενώ στις δαπάνες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 264 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και δαπάνες ύψους 451 εκατ. ευρώ που αφορούν τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα δουλειά

Στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

Τώρα η Moody’s βλέπει ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014

Στο 1 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας των Ελλήνων εξαγωγέων μπροστά στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
«Υπάρχουν αντιδράσεις από τους Έλληνες εξαγωγείς», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, στο Συνέδριο Ελληνικών Εξαγωγών
Εμπορευματοκιβώτια στον Πειραιά