Οικονομία

Βασίλης Κικίλιας – Τουρισμός: 12 δισ. ευρώ φέτος τα έσοδα – Αισιοδοξία για το 2022

Σε εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού στη χώρα προχωράει ο Βασίλης Κικίλιας. «Είμαστε στον Νοέμβριο και ο Τουρισμός ακόμα προσθέτει στο ΑΕΠ. Ενθαρρυντικό το 2022», τονίζει ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας, «οι προβλέψεις για τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021 ήταν 5 – 6 δισ., ωστόσο, πριν κλείσει ακόμα η χρονιά πλησιάζουμε τα 12 δισ. ευρώ, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα δείγματα για το 2022, λόγω των συμφωνιών που υπογράφονται».

Πρόκειται για επισημάνσεις που έκανε ο υπουργός Τουρισμού την Παρασκευή (12.11.2021) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, «είμαστε στον Νοέμβριο και ο Τουρισμός ακόμα προσθέτει στο ΑΕΠ της χώρας και φυσικά, οι συμφωνίες που ήδη υπογράφουμε και αφορούν το 2022 είναι πολύ ενθαρρυντικές»

Από τα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν στην Ευρώπη για 7,1% ανάπτυξη της χώρας μας το 2021, σημαντικό κομμάτι αυτής της ανάπτυξης οφείλεται και προέρχεται από το ότι αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω τα έσοδά μας για τον τουρισμό.

Βασίλης Κικίλιας: Με συνεργασία και επαγγελματισμό θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

«Όλοι οι επαγγελματίες, οι ξενοδόχοι, οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το εμπόριο, τη μεταποίηση σε τουριστικές περιοχές, όλα τα επαγγέλματα και όλες οι ελληνικές οικογένειες που ασχολούνται με τον τουρισμό, είτε ως πρώτη ασχολία είτε ως δεύτερη ασχολία στην οικογενειακή επιχείρηση, έκαναν και κάναμε όλοι μαζί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που συνεχίζεται το φθινόπωρο, όπως βλέπετε, αλλά και το χειμώνα.

Παράλληλα, θα ήθελα να τονίσω ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να λειτουργούμε επαγγελματικά, να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και σίγουρα να αντιμετωπίζουμε ώριμα τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Δυσκολίες οι οποίες έχουν να κάνουν και με την πανδημία σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, απλά ζητώ από όλους συνεργασία και επαγγελματισμό», τόνισε ο κ. Κικίλιας, απευθυνόμενος στους επαγγελματίες του χώρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2