Δευτέρα, 19 Αυγ.
31oC Αθήνα

Βελτιώσεις και αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο

Βελτιώσεις και αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο

Σε μια σειρά από νομοθετικές προσθήκες και διορθώσεις στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης κατά την κατ’ άρθρων συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές.

Ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμός, καταθέτοντας το πακέτο των βελτιωτικών διορθώσεών του, εξήγησε ότι οι περισσότερες αφορούν τυπικές προσθήκες και διορθώσεις για την νομική αρτιότητα του νομοσχεδίου μετά και τις παρατηρήσεις των νομοτεχνικών επιτροπών, εκτός από τρείς που είναι ουσιαστικές και κρίθηκαν αναγκαίες μετά και την μέχρι τώρα συζήτηση στις Επιτροπές.

Η πρώτη, από αυτές τις βελτιώσεις, αφορούν το ελάχιστο κεφάλαιο της επιχείρησης που είναι οι 100.000 ευρώ για να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Το ποσό αυτό είπε ο υπουργός παραμένει στις 100.000 ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις εκτός από τις αγροτικές, τους συνεταιρισμούς, της ΚΟΙΝΣΕΠ και τα συνεταιριστικά παραγωγικά σχήματα για τα οποία διαμορφώνονται στις 75.000 ευρώ.

Με την δεύτερη, αποτυπώνεται με πιο ξεκάθαρα τρόπο ότι μια επιχείρηση για να μπορεί να υποβάλλει αίτηση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο θα πρέπει κατ΄ελάχιστον ένα από τα επτά συναπτά έτη λειτουργίας της να ήταν κερδοφόρο.

Και η τρίτη, προσθήκη- βελτίωση, που προχώρησε ο κ. Γιώργος Σταθάκης και υπογράμμισε αφορούσε τη μη διάκριση των ΑΜΕΑ σε συνθήκες προσβασιμότητας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε