Κυριακή, 24 Νοε.
13oC Αθήνα

Βαρύτατες καταγγελίες Βγενόπουλου κατά κυβέρνησης, δικαστών και δημοσιογράφων

Βαρύτατες καταγγελίες Βγενόπουλου κατά κυβέρνησης, δικαστών και δημοσιογράφων

Σε σειρά καταγγελιών σχετικά με την ύπαρξη αθέμιτων παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη προχώρησε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ομίλου MIG κ.Α. Βγενόπουλος.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην «πρωτοφανή» όπως την χαρακτήρισε «συκοφαντική εκστρατεία που δέχεται ο όμιλός του και ο ίδιος προσωπικά», από τον δημοσιογράφο κ.Κ.Βαξεβάνη. Όπως, υποστήριξε ότι «μέχρι το τέλος του 2014 ο Κ.Βαξεβάνης ήταν μια ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη δημοσιογράφου που στην περίπτωσή μας δρούσε κατά συρροή και κατ΄επάγγελμα, γι΄αυτό άλλωστε έχει καταδικαστεί για δύο μηνύσεις σε φυλάκιση 26 μηνών, ενώ εκκρεμούν άλλες 17 μηνύσεις εναντίον του προς εκδίκαση».

«Όμως», όπως πρόσθεσε, «από τη Κυβερνητική αλλαγή του 2015 και μετά ο Κ. Βαξεβάνης απέκτησε δυστυχώς πολιτικά ερείσματα που του επέτρεψαν να επεμβαίνει αθέμιτα στη Δικαιοσύνη με εκφοβισμό των δικαστών όταν οι αποφάσεις τους δεν τον ικανοποιούν, με έπαινο αυτών που τον ικανοποιούν, με καταγγελίες δήθεν παρανόμων πράξεων δικαστών προς εκφοβισμό και με παραινέσεις προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταθέτουν ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να πετύχει τους στόχους του».

Σύμφωνα με τον κ.Βγενόπουλο, «η δραστηριότητα του Κ. Βαξεβάνη δεν θα ήταν επιτυχής εάν δεν είχε την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και τμήματος της Δικαιοσύνης και κυρίως της ατιμωρησίας του για το ποινικό αδίκημα της διαρροής απορρήτων εγγράφων καθώς και της ατιμωρησίας των δικαστικών λειτουργών που του τα προμηθεύουν. Δεν γνωρίζω τα κίνητρα της ανοχής και της πολιτικής στήριξης που του παρέχεται, όμως οι επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και το αμερόληπτο της Δικαιοσύνης καθώς και στη λειτουργία του Κράτους Δικαίου είναι καταστροφικές».

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε ενέργειες του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου οι οποίες ενείχαν τα στοιχεία επηρεασμού της Δικαιοσύνης στις υποθέσεις που τον αφορούσαν, σε ακούσιο ή εκούσιο συντονισμό με τον Κ. Βαξεβάνη, ενώ σχολίασε δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος επικοινωνούσε απ΄ευθείας και έδινε οδηγίες σε Εισαγγελέα τονίζοντας ότι «έπρεπε τουλάχιστον να το διαψεύσει για να προφυλάξει τόσον το κύρος και την εικόνα των Εισαγγελέων όσο και την αντίληψη περί της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη θετική απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελέως Εφετών που αρχειοθέτησε σειρά κατηγοριών από την Κύπρο και έτσι «τερμάτισε μια μακρόχρονη περίοδο ιδιότυπης ομηρίας». Στη συνέχεια, ενημέρωσε ότι στους επόμενους περίπου 12 μήνες αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο οποίο έχει προσφύγει η MIG και άλλοι 18 Έλληνες επενδυτές εναντίον της Κύπρου διεκδικώντας ποσά της τάξεως του 1,2 δισ. Ευρώ, επειδή η ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ καταστράφηκε από παράνομες πράξεις και παραλείψεις οργάνων και εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως επεσήμανε..

Τέλος, ο πρόεδρος της MIG αποκάλυψε ότι η υπό εκκαθάριση σήμερα ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας διεκδικώντας ποσό άνω των 4 δισ. Ευρώ ως αποζημίωση από το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων και επειδή η Τράπεζα της Ελλάδος δεν χορήγησε ELA στα Κυπριακά Υποκαταστήματα της ΛΑΪΚΗΣ στην Ελλάδα.

Γι΄αυτήν την «πρωτοφανή εχθρική ενέργεια της Κύπρου κατά της Ελλάδας», όπως την χαρακτήρισε, έδωσε στοιχεία σειρά στοιχείων τα οποία, κατά τον ίδιο, «αποδεικνύουν ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση όχι μόνον ήταν ενήμερη αλλά είχε δώσει την έγκρισή της!» για την συγκεκριμένη ενέργεια.

«Όταν ο αδελφός σου μένει στο σπίτι δίπλα σου και έχετε άριστες σχέσεις σου κάνει μία αγωγή διεκδικώντας το δικό σου σπίτι, είναι δυνατόν η σχέση αυτή να παραμείνει ίδια;», διερωτήθηκε ο κ. Βγενόπουλος και συνέχισε ότι «στα πλαίσια αυτά ο συναγελασμός και η συνεργασία μεταξύ διαφόρων Ελλήνων με Κύπριους αξιωματούχους, εφόσον βέβαια η υπόθεση αυτή τους είναι γνωστή, είναι αδιανόητος προτού η Κύπρος αποσύρει την εξωφρενική απαίτησή της. Προφανώς εξαιρούνται οι συνεννοήσεις για την επίλυση του Κυπριακού που είναι το μείζον εθνικό θέμα, αλλά για οτιδήποτε άλλο το δημόσιο συμφέρον της χώρας μας πρέπει να πρυτανεύσει. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα είχε συμβεί αν π.χ. η Γερμανία είχε αυτή την απαίτηση απέναντί μας».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε