Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Βόμβα από την ΕΚΤ: Δεν είναι απολύτως προστατευμένες οι καταθέσεις

Βόμβα από την ΕΚΤ: Δεν είναι απολύτως προστατευμένες οι καταθέσεις

”Οι καταθέτες είναι ακόμη πιθανόν να πληγούν εαν μία τράπεζα καταρρεύσει” δήλωσε ξεκάθαρα ο Γ. Άσμουσεν, που λόγω θέσης, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ξέρει και πότε να μιλήσει και τι θόρυβο μπορεί να ”σηκώσουν” τα λόγια του.

Ο Γ. Άσμουσεν διάλεξε την ιδανική στιγμή για να προειδοποιήσει-πανικοβάλλει τους καταθέτες, όταν δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε ένα προσχέδιο νόμου-πλαισίου για την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών.

Οι καταθέτες θα αξιοποιούνται μόνο στο τέλος, εάν έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα, υπάρχει σαφής προτίμηση των καταθετών. Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες με βάση τους νέους κανόνες

Προσέξτε μία προς μία τις ατάκες του μέλους της ΕΚΤ στη συνέντευξη που έδωσε στο CNBC.
”Οι καταθέτες θα αξιοποιούνται μόνο στο τέλος, εάν έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα, υπάρχει σαφής προτίμηση των καταθετών.
Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένες με βάση τους νέους κανόνες, οι οποίοι έχουν θεωρηθεί ως ένα σημαντικό βήμα προς το σχηματισμό μιας τραπεζικής ένωσης”.

ενώ ο Άσμουσεν επαναφέρει τον κίνδυνο κουρέματος των καταθέσεων την ίδια στιγμή προσπαθεί να πείσει πως το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Κύπρο δεν θα επαναληφθεί

Και ενώ ο Άσμουσεν επαναφέρει στο τραπέζι, και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, τον κίνδυνο κουρέματος των καταθέσεων την ίδια στιγμή, και στην ίδια συνέντευξη, προσπαθεί να πείσει πως το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Κύπρο δεν θα επαναληφθεί!
”Η κυπριακή κατάσταση ήταν μοναδική εξαιτίας της δομής του τραπεζικού κλάδου της χώρας, και διότι δεν υπήρχε ισχύον νομικό πλαίσιο για να την αντιμετωπίσει. Έπρεπε να καταλήξουμε με μια ad hoc λύση”.

Διαβάστε επίσης:
Ξανάρχισαν οι εκβιασμοί για την επόμενη δόση

”Η ανάκαμψη στην Ελλάδα μοιάζει απίθανη για την ώρα”

Τέλος τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε