Κυριακή, 1 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Βουλή – Σταϊκούρας: Η αριστερή χρυσόσκονη δεν πείθει πλέον κανέναν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Η “αριστερή χρυσόσκονη” που επιχειρεί και πάλι να ρίξει η κυβέρνηση, από όση της έχει απομείνει, δεν πείθει πλέον τους πολίτες” ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Βουλή και αναφερόμενος στις φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Οι πολίτες είπε «παρακολουθούν αμήχανα το θεατρικό έργο της δήθεν “ηρωϊκής διαπραγμάτευσης”, σε σενάριο και σκηνοθεσία ΣΥΡΙΖΑ και βιώνουν επώδυνα την πορεία στο τέλμα, αναμένοντας το επερχόμενο “τσουνάμι” των σκληρών μέτρων, βλέποντας ότι τα “χειρότερα είναι μπροστά τους”. Γι’ αυτό η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση, με άλλες πολιτικές»
Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε «ανερμάτιστη την κυβέρνηση της Αριστεράς εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και ταλαντεύεται συνεχώς μεταξύ της “αριστερής ιδεοληψίας” και της “καρέκλας της εξουσίας”, “στρεψοδικεί” ασύστολα, “κατασκευάζοντας” μία εικονική πραγματικότητα».
Η κυβέρνηση είπε “υποστηρίζει πως η κατάσταση στην οικονομία έχει σταθεροποιηθεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι η χώρα, από τις αρχές του 2015, “λιμνάζει” βυθιζόμενη καθώς η πραγματική οικονομία έχει επέστρεψε στην ύφεση. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες και η καταναλωτική εμπιστοσύνη “κατέρρευσαν”. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ιδιωτών και κράτους, διογκώθηκαν. Οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν. Τα “λουκέτα” στην αγορά πολλαπλασιάστηκαν».

Η κυβέρνηση, σχολίασε, επαίρεται ότι «κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα», κάνοντας όμως πως δεν γνωρίζει όπως η όποια βελτίωση οφείλεται στην «στάση πληρωμών» που έχει κηρύξει το Κράτος; Αυτό, είπε « μόνο το πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑ θα επέτρεπε να χαρακτηρισθεί ως επιτυχία…».

Η κυβέρνηση, σημείωσε λέει ότι για πρώτη φορά «ανοίγει» το θέμα του χρέους αλλά αυτό για την κυβέρνηση η οποία ευθύνεται για την επιβάρυνση της βιωσιμότητάς του, η κυβέρνηση η οποία καλλιεργούσε ψευδαισθήσεις, με ρεσιτάλ από «τζάμπα παλικαριές», για «κούρεμα» του χρέους, σήμερα, χωρίς πολιτική «αιδώ», θεωρεί ως επιτυχία την εφαρμογή ρυθμίσεων που συζητούνται από το 2012!».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης ότι τα μέτρα είναι μόλις 5,4 δισ. ευρώ, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως «η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα αθροίζουν τουλάχιστον στα 12 δισ. ευρώ. Καθώς ήδη εφαρμόζει μέτρα ύψους 1,4 δισ. ευρώ για το 2015 και 2,2 δισ. ευρώ για το 2016. Έχει συμφωνήσει στη λήψη νέων μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ, αρκετά από τα οποία ενσωματώνονται στο παρόν Σχέδιο Νόμου, και σε πρόσθετα, «προληπτικά μέτρα», ύψους 3,5 δισ. ευρώ» Αυτός , είπε ο βουλευτής της ΝΔ «είναι ο λογαριασμός της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Λογαριασμός που έχει ήδη πάει πολύ πέραν της συμφωνίας του Αυγούστου…».
Ο βουλευτής της ΝΔ επίσης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να ισχύει αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα «προληπτικά μέτρα» όταν αυτά είναι ποσοτικοποιημένα;
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε