Site icon NewsIT

Wall Street Journal: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

04.11.2013 | 12:11
Wall Street Journal: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

''Η κρίση ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος. Η ικανότητα αλλά και η θέλησή της χώρας να προχωρήσει σε αυτή τη μετάβαση, θα κριθεί και πάλι από σήμερα, καθώς επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικα'' αναφέρει η Wall Street Journal.

Ενώ σε όλη την Ευρώπη πιστεύουν πως ήταν λάθος η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ, η τραγική ειρωνεία είναι πως στην Ελλάδα πιστεύουν το αντίθετο, τονίζει η Wall Street Journal.

η κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο για να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα για την τρύπα του 2014, που κυμαίνεται από 500 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την κυβέρνηση, έως 2 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους δανειστές

Η αμερικανική εφημερίδα αφού εκτιμάει πως η Ελλάδα απέτυχε επί δεκαετίες να νοικοκυρευτεί, τώρα με την κρίση έχει την τελευταία ευκαιρία της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο για να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα για την τρύπα του 2014, που κυμαίνεται από 500 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την κυβέρνηση, έως 2 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους δανειστές.

Η Wall Street Journal ”μετράει” ως όπλα στην διαπραγμάτευση το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2014, ενώ αποτιμάει θετικά το κλίμα στην αγορά.

Η εφημερίδα αποκλείει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει η τρόικα στις απαιτήσεις της με το πρωτάκουστο επιχείρημα πως ”θα ήταν σαν να πρόδιδε την πίστη των Ελλήνων στο ευρώ”.

Διαβάστε επίσης:
Τράπεζες μπλοκάρουν το ακατάσχετο των καταθέσεων

Στις διασώσεις τραπεζών θα καλούνται πρώτοι πρώτοι οι τραπεζίτες

Απεργίες λόγω απολύσεων στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ

Πτώση στο Χρηματιστήριο – Ψαλιδίζονται τα spreads

Νέο ”μπάσιμο” 100 εκατομμυρίων ευρώ από διεθνή επενδυτή

Χάνεται μία γενιά για να σωθεί το ευρώ

Ανακοινώνονται τα μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version