Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της διάσωσής της και ότι χρειάζεται τα χρήματα που έλαβε. Όπως τονίζεται, κάθε φορά που η χώρα αξιολογείται, αποκαλύπτεται ότι για μια ακόμη φορά δεν έχει πετύχει τους στόχους της. Εντούτοις, σημειώνεται χαρακτηριστικά, η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα στη μοίρα της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με παραδοχή της δικής της αποτυχίας. Το πιο πιθανό όμως, όπως υπογραμμίζεται, είναι και να μην πάρουν ποτέ τα χρήματα τους πίσω.
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσει την ΕΕ να παραδεχτεί ότι δίνει αυτά τα χρήματα απλώς γιατί αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτό θα είναι πολύ πιο καταστρεπτικό για το ίδιο το ευρώ. Η ΕΕ θα μπορούσε να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν θα ξοδεύει περισσότερα απ’ αυτά που εισπράττει μέσω της φορολογίας και τότε ενδεχομένως να υπάρξει μια διαγραφή του χρέους, αποδεχόμενη εν μέρει την αποτυχία.
Τότε, σύμφωνα πάντα με το βίντεο της εφημερίδας, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα ηνία μέσα από ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι γνωστό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν φημίζονται για ρηξικέλευθες αλλαγές. Απαιτείται, όπως και να έχει, ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές.
Στο μεταξύ, αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν και σήμερα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρεται στις αντιδράσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια περικοπών σε μισθούς και για απολύσεις, όπως τονίζει, ενώ η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» σημειώνει ότι η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει εντός των επόμενων 10 ημερών για τη νομοθεσία που προβλέπει τη μετακίνηση περίπου 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε εργασιακή εφεδρεία, που πολλοί φοβούνται ότι θα σημάνει άμεσες απολύσεις, προσθέτοντας ότι παρόλο που η νομοθεσία πιθανότατα θα υπερψηφιστεί -με τη βοήθεια ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών- οι αναλυτές φοβούνται ότι η παρατεταμένη αντίθεση των συνδικάτων θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητα ορισμένων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας η γερμανική Praktiker – Τι θα γίνει με την Ελλάδα
Έκθεση ΣΟΚ! Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία η Ιταλία‘
“Η Ελλάδα θα είχε σωθεί αν είχε χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από το ευρώ το 2010”