Οικονομία

Χάνεται το παιχνίδι με τις λίστες των φοροφυγάδων μετά την απόφαση για Χατζηγιάννη;

Μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην κυβέρνηση η απόφαση για την υπόθεση της φοροδιαφυγής του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Εκφράζονται φόβοι πως τέτοιες αποφάσεις μπορούν να πλήξουν τις προσπάθειες για την είσπραξη χρημάτων από τις διάφορες λίστες και στο σημείο αυτό επισημαίνουν ότι και το δικαστικό σώμα θα πρέπει να εναρμονιστεί και να ευθυγραμμιστεί με το κοινό αίσθημα για την αποκάλυψη του ¨μαύρου¨ χρήματος και την τιμωρία των φοροφυγάδων και όσων βρίσκονται σε λίστες.

Το κρίσιμο σημείο στην υπόθεση Μιχάλη Χατζηγιάννη είναι το σκεπτικό της απόφασης, όπως έλεγε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας που βρισκόταν σε αναζήτησή του ώστε να πληροφορηθεί τα νομικά επιχειρήματα με τα οποία απαλλάχθηκε σε πρώτο βαθμό ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Πάντως, η εν λόγω υπόθεση θα κριθεί οριστικά πλέον από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μία απόφαση που κρίνεται καθοριστική για το μέλλον και την αποτελεσματικότητα των ελέγχων όσων βρίσκονται στις λίστες και των φοροφυγάδων και προπαντός την είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο.

Και όπως εξηγούν νομικοί, το καίριο σημείο είναι το σκεπτικό, αν δηλαδή το δικαστήριο εξέδωσε απαλλακτική απόφαση με το κριτήριο ότι οι έλεγχοι έγιναν πέραν της πενταετίας και επομένως υφίσταται παραγραφή.

Αν αυτό συμβεί, τότε υπάρχει κίνδυνος να τιναχτούν στον αέρα οι προσπάθειες για διερεύνηση των υποθέσεων των προσώπων που βρίσκονται στις λίστες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Σε στάση αναμονής ο κλάδος της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου λόγω των αμερικανικών δασμών
Αν δεν υπήρχαν οι δασμοί, η φετινή χρονιά θα εξελισσόταν σε χρονιά - ρεκόρ, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιας Ελιάς
Extra virgin olive oils on the shelf
Scope Ratings για δασμούς Τραμπ: Το μεγαλύτερο σοκ στο εμπόριο εδώ και πάνω από 100 χρόνια – Τα 3 σενάρια και ο κίνδυνος των capital controls
Βαθιά ύφεση στις ΗΠΑ με σοβαρές χρηματοπιστωτικές συνέπειες για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο προβλέπει ο οίκος Scope για την επιθετική δασμολογική πολιτική του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ 2