Site icon NewsIT

Χρέωσαν υπέρογκο ΕΝΦΙΑ σε Ίδρυμα Τυφλών και έκοψαν την επιχορήγηση

16.12.2014 | 10:28
Χρέωσαν υπέρογκο ΕΝΦΙΑ σε Ίδρυμα Τυφλών και έκοψαν την επιχορήγηση

Το υπουργείο Οικονομικών μπλόκαρε την επιχορήγηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών αφού προηγουμένως το υπερχρέωσε με ΕΝΦΙΑ από λάθος υπολογισμό φόρου. Τι λέει στο Newsit o Πρόεδος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Θαυμάστε τους γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να μην πληρώνουν επιχορηγήσεις σε Ιδρύματα, συμψηφίζοντας τις με οφειλές ΕΝΦΙΑ που έχουν υπολογιστεί λανθασμένα.

Θύμα τους τώρα είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.
Στην περίπτωση αυτή όχι μόνο τους χρέωσαν από λάθος με υπέρογκο ΕΝΦΙΑ, αλλά συμψήφισαν την επιχορήγηση με την οφειλή.

Όπως αναφέρει το Euro2day το συγκεκριμένο Ίδρυμα υπερχρεώθηκε με ΕΝΦΙΑ γιατί δεν υπέβαλε φέτος Ε9 για να συμπληρώσει τις ενδείξεις εκείνες, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να υπολογιστεί η απαλλαγή για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά του, την οποία προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Αγκιστρωμένη στο γράμμα του νόμου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απάντησε ξερά: σύμφωνα με τη νομοθεσία, προκειμένου να εισπραχθούν χρήματα από το Δημόσιο, πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα χρέη του δικαιούχου, εκτός αν ο νόμος που προβλέπει την εκάστοτε παροχή, ορίζει ρητά ότι αυτή δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται.

Οργισμένη αντίδραση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Οπως δήλωσε στο Νewsit o Hλίας Μαργιόλας, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών “η συμπεριφορά αυτή του κράτους απένταντι σε τέτοια ιδρύματα είναι εντελώς απαράδεκτη. Μιλάμε για το Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών, στην Καλλιθέα, τον παλιό Οίκο Τυφλών. Δεν έχουμε κράτος Πρόνοιας, δεν έχουμε λεφτά, εντάξει δε δίνουν χρήματα σε όλες αυτές τις υποδομές που υπήρχαν και διαλύονται όλα, μα τους παίρνεις και αυτό που τους έδωσες; Αυτό ξεπερνά και την πιο τρομερή φαντασία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν αυτό διορθωθεί δεν παύει να είναι μια απαράδεκτη παράλειψη του κράτους”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

  Με πληροφορίες από το Euro2day

Tags:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version