Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

EΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών ύψους 2 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες

EΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών ύψους 2 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες

Σήμερα (22.7.2024) επιστρέφονται οι εισφορές, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020 σε χιλιάδες επαγγελματίες, ύψους 2.000.793,30 ευρώ, από τον ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, η επιστροφή εισφορών αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των Ν.Π.Ι.Δ. και μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. & Ι.Δ.Ο.Χ.), οφειλέτες ή μη του e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι 17.07.2024.

Σημειώνεται ότι πλέον, κατόπιν της 63/2024 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), η εν λόγω διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών διεκπεραιώνεται χωρίς την αναζήτηση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας του δικαιούχου.

Στους οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ αποδίδεται το ποσό, που προκύπτει μετά τον συμψηφισμό της συνολικής οφειλής τους (ρυθμισμένη ή μη) με τον αρχικά υπολογισθέν προς επιστροφή ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών.

Σε αυτή την έκτη καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 996 δικαιούχων, ανέρχεται στο ποσό των 12.211,33 ευρώ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από 18.07.2024 και μετέπειτα, προκειμένου, τα δικαιούμενα ποσά να τους αποδοθούν, με την ίδια διαδικασία, σε επόμενη καταβολή.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι, παρατείνεται μέχρι και 30.06.2025 η λειτουργία της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» και της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους Δικηγόρους, μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις