Site icon NewsIT

Hλεκτρικό ρεύμα: Γιατί πρέπει οι καταναλωτές να σκεφτούν ως λύση τα μπλε τιμολόγια 

05.09.2024 | 06:42
Hλεκτρικό ρεύμα: Γιατί πρέπει οι καταναλωτές να σκεφτούν ως λύση τα μπλε τιμολόγια 

Κίνητρο για να στραφούν σε μπλε σταθερά τιμολόγια προσφέρει στους καταναλωτές η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.

Τη στιγμή που παράγοντες όπως η Ουκρανία έχουν ανεβάσει τη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με την άνοιξη, τα πράσινα και τα κίτρινα τιμολόγια έχουν πάρει την ανιούσα.

Ενδεικτικά, το πράσινο τιμολόγιο προσφέρεται το Σεπτέμβριο από 15,83 λεπτά ανά κιλοβατώρα ή 14,43 λεπτά με την επιδότηση. Στα επαγγελματικά τιμολόγια η χαμηλότερη τιμή είναι στα 15,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα προ της επιδότησης και 14,4 λεπτά με την επιδότηση.

Μια λύση για τις ακριβές τιμές είναι τα μπλε τιμολόγια, όπου η τιμή μένει σταθερή για μια περίοδο έξι ή δώδεκα μηνών. Δεν υπάρχουν αστερίσκοι ή ρήτρες αναπροσαρμογής, οπότε ο καταναλωτής μπορεί να μείνει ήσυχος ότι δεν θα αντιμετωπίσει αρνητικές εκπλήξεις.

Μια ματιά στον πίνακα τιμών της ΡΑΑΕΥ μας δείχνει ότι το φθηνότερο μπλε τιμολόγιο προσφέρεται σήμερα στα 9,36 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές.

Στην περίπτωση των επαγγελματικών καταναλώσεων, τα μπλε τιμολόγια ξεκινούν από τα 11,44 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Μάλιστα, υπάρχει πληθώρα προμηθευτών που προσφέρουν μπλε τιμολόγια σε τιμές χαμηλότερες από τα πράσινα, άρα οι καταναλωτές έχουν πολλαπλές επιλογές για να διαλέξουν.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version