Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

IRIS Payments: Δεκαπλάσιες οι συναλλαγές μέσα σ’ ένα χρόνο

IRIS Payments: Δεκαπλάσιες οι συναλλαγές μέσα σ’ ένα χρόνο

Στόχο να προσελκύσει και τους 712.000 ελεύθερους επαγγελματίες που διατηρούν επαγγελματικό λογαριασμό στις τράπεζες, από τους 307.000 που έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα, έχει η υπηρεσία IRIS Person to Business (P2B).

Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να εγγραφούν, ως οφείλουν, στο σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS και να επωφεληθούν από τις πολύ χαμηλότερες προμήθειες. Πρόκειται για προμήθειες από 0,3% – 0,5%, τη στιγμή που οι χρεώσεις με κάρτα διαμορφώνονται στο 1% – 1,5% ή και περισσότερο (ανάλογα με το είδος της κάρτας, χρεωστική, πιστωτική, εταιρική).

Πέραν των χαμηλότερων προμηθειών, το IRIS Person to Business (P2B), επιτρέπει μέσω του mobile banking την άμεση μεταφορά χρημάτων από τον ιδιώτη  στον επαγγελματία, εντός δευτερολέπτων. Επίσης, η υπηρεσία IRIS για επιχειρήσεις προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών που πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό κατάστημα, με χρέωση λογαριασμού πληρωμών μέσω του e-Banking ή του mobile banking. Η συναλλαγή ξεκινά και ολοκληρώνεται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον της επιχείρησης.

Ο πελάτης έχει τον έλεγχο της πληρωμής στο web ή mobile banking του Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών της επιλογής του, όπου χρεώνεται ο λογαριασμός του. Τα χρηματικά ποσά των εισπράξεων καταλήγουν ως πίστωση στον ΙΒΑΝ που τηρεί η επιχείρηση στον συνεργαζόμενο Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών.

Η ενημέρωση για την είσπραξη γίνεται άμεσα. Εναλλακτικά, για την εκτέλεση της πληρωμής προσφέρεται η δυνατότητα σάρωσης QR code. Η συμμετοχή στην υπηρεσία πραγματοποιείται με ενέργειες του συνεργαζόμενου Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Viva.com, Παγκρήτια)

Οι συναλλαγές P2B έχουν δεκαπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο, από 4.000 τον Μάιο του 2023 σε 40.000 τον φετινό Μάιο, ενώ στους πρώτους πέντε μήνες του 2024 πραγματοποιήθηκαν συνολικές συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ σε υπηρεσίες ελευθέρων επαγγελματιών. Στο  e-commerce πραγματοποιήθηκαν  570.000 συναλλαγές από 370 χιλιάδες πέρυσι.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις