Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

MyCoast: Βροχή αλληλοκαταγγελιών από επιχειρηματίες που «καρφώνουν» τους ανταγωνιστές τους

MyCoast: Βροχή αλληλοκαταγγελιών από επιχειρηματίες που «καρφώνουν» τους ανταγωνιστές τους

Με τις καταγγελίες στο MyCoast για παραβάσεις σε παραλίες να έχουν ξεπεράσει τις 8.900, κάποιες εξ αυτών δεν προέρχονται από απλούς λουόμενους και σίγουρα δεν είναι… ανιδιοτελείς.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν στο newsit.gr πληροφορίες για ανταγωνιστές επιχειρηματίες σε παραλίες του νομού Πρεβέζης που καρφώνουν ο ένας τον άλλον στο MyCoast προκειμένου να προκαλέσουν «μπλεξίματα» του ανταγωνιστή τους με τους ελεγκτές του Δημοσίου.

Μάλιστα, η έρευνα των αρχών αποκάλυψε ότι από τις περίπου 1.000 καταγγελίες στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, πάνω από 200 έχουν γίνει ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένους επιχειρηματίες σε «ανταγωνιστικές» παραλίες, όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι προέρχονταν από 2 μόλις IP, δηλαδή τις δικές τους…

Αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Χαλκιδική, που είναι και η περιοχή στην οποία μάλιστα καταγράφονται και οι περισσότερες καταγγελίες ενώ και τα συμφέροντα είναι ισχυρά λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στο newsit.gr, τα αλληλοκαρφώματα δεν είναι κάτι καινούριο στην χώρα μας.

Το φαινόμενο παρατηρείται έντονα, ούτως ή άλλως, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις καταγγελίες πολιτών για φορολογικές παραβάσεις.

Για τις παραλίες, ειδικότερα, υπήρχε και στο παρελθόν, μόνο που οι καταγγελίες, είτε επώνυμες είτε ανώνυμες, γινόντουσαν τηλεφωνικά ή γραπτά. Πλέον, η λειτουργία της πλατφόρμας MyCoast δίνει την ευκαιρία να εκσυγχρονιστεί τεχνολογικά και το… «κάρφωμα»…

Πάντως, ανεξάρτητα από το πόσες καταγγελίες μπορεί να υποβάλλει κάποιος για να βλάψει τον ανταγωνιστή του, εναπόκειται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κινητοποιηθούν για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν εντοπίσουν παραβάσεις τότε θα προβούν στα δέοντα, με πρόστιμα ή ακόμα και σφραγίσματα επιχειρήσεων. 

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις