Τρίτη, 27 Αυγ.
28oC Αθήνα

POS – Ταμειακές μηχανές: Αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ κατά 10,3% στο πρώτο εξάμηνο χάρη στη διασύνδεση

POS – Ταμειακές μηχανές: Αυξημένα έσοδα από ΦΠΑ κατά 10,3% στο πρώτο εξάμηνο χάρη στη διασύνδεση

Σημαντική αύξηση στα έσοδα ΦΠΑ καταγράφηκαν στο πρώτο εξάμηνο εξαιτίας της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως λόγω της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS από τους ελεύθερους επαγγελματίες τα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 10,3%.

«Τα έσοδα από το ΦΠΑ στο α’ εξάμηνο έφτασαν το 10,3% παραπάνω από το πρώτο εξάμηνο από το 2023 και έρχονται από την ανάπτυξη και από τη διασύνδεση των pos με τις ταμειακές μηχανές», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «δεν θα μπορούσα να είμαι στη θέση του υπουργού και να μην έκανα τίποτα, όταν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν πως ζουν με 260 ευρώ το μήνα», ερωτώμενος για το τεκμαρτό εισόδημα.

«Φέτος τα έσοδα από τους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες ήταν αυξημένα κατά 600 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη 100 εκατομμύρια κόπηκαν από επιδόματα που έπαιρναν λόγω του χαμηλού εισοδήματος που δήλωναν», προσέθεσε ο υπουργός.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις