Τρίτη, 6 Αυγ.
29oC Αθήνα

ΑΑΔΕ: Λουκέτο για 48 ώρες σε μια επιχείρηση στα Χανιά και επιβολή προστίμου σε μία άλλη

ΑΑΔΕ: Λουκέτο για 48 ώρες σε μια επιχείρηση στα Χανιά και επιβολή προστίμου σε μία άλλη

Σε σφράγιση μιας επιχείρησης στα Χανιά για 48 ώρες και στην επιβολή προστίμου σε μία άλλη, προχώρησαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικών ελέγχων, για την έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Όπως εξακριβώθηκε μετά τους ελέγχους της ΑΑΔΕ, υπήρξε οι επιχειρήσεις στα Χανιά δεν είχαν εκδώσει μεγάλο αριθμό αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, που εξυπηρετούσαν το χώρο μεγάλης εκδήλωσης μουσικής και συγκεκριμένα εντός του Εθνικού Σταδίου Χανίων, που διεξήχθη χθες (5.8.2024) στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Γεώργιο Αρχαγγελάκη, Προϊστάμενο ΔΟΥ Χανίων, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, να εφαρμόσουν το μέτρο αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες – βάσει των διατάξεων του άρθρου 13Α του Ν. 2523/1997. Οι έλεγχοι, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος προϊστάμενος, συνεχίζονται, με σκοπό την συμμόρφωση των επιχειρήσεων, για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, υπενθυμίζεται στους φορολογούμενους πολίτες, ότι, στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι έχουν το δικαίωμα να μην καταβάλουν το αντίτιμο, όταν δεν λάβουν απόδειξη από το Ταμειακό Σύστημα της επιχείρησης (Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό ή Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων).

Δεν αρκεί όπως τονίζουν, η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις