Site icon NewsIT

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο για υπερσυνταγογράφηση 1.100 γιατροί

17.10.2024 | 15:38
ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο για υπερσυνταγογράφηση 1.100 γιατροί

Πάνω από 1.100 γιατροί μπαίνουν στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για υπερσυνταγογράφηση καθώς οι ελεγκτές προχωρούν σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, έφτασε λίστα από το υπουργείο Υγείας με ονόματα γιατρών με «βαρύ» ιστορικό συνταγογράφησης, οι οποίοι και θα κληθούν να αποδείξουν ότι έγιναν νομότυπα και αφορούν πραγματικούς ασθενείς.

Στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν γενικοί γιατροί, παθολόγοι και καρδιολόγοι με τους δύο πρώτους να ξεπερνούν τους μισούς σε αριθμό. Τα στοιχεία ζαλίζουν: Ο πρώτος στη λίστα των «υπερδραστήριων» γιατρών είχε γράψει 6.000 συνταγές σε ένα μήνα, ο δεύτερος 5.500 συνταγές ενώ ακολουθούν άλλοι με από 2.500 έως και 5.000.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι περιπτώσεις των γιατρών εξαπλώνονται σε όλη την χώρα, βάζοντας… δουλειά στις ελεγκτικές υπηρεσίες όλης της επικράτειας, που θα κληθούν να περάσουν από κόσκινο τους γιατρούς και να πράξουν τα δέοντα έτσι ώστε να πάρει πίσω το Δημόσιο τα χρήματα που καταχράστηκαν.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version