Πέμπτη, 1 Αυγ.
27oC Αθήνα

ΑΑΔΕ: Στον αέρα οι λίστες με τα ονόματα των οφειλετών προς το Δημόσιο

ΑΑΔΕ: Στον αέρα οι λίστες με τα ονόματα των οφειλετών προς το Δημόσιο

Επίσημα αναρτημένες είναι πλέον οι λίστες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τους οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Στις δύο λίστες της ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται οφειλέτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με χρέη που έχουν καθυστερήσει να καταβάλουν για πάνω από ένα έτος.

Για άλλη μία χρονιά είναι πρώτη στις λίστες η πτωχευμένη Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με χρέη άνω των 13 δισ. ευρώ ενώ δεύτερη είναι η Ολυμπιακή Αεροπορία με συνολικά χρέη 2,3 δισ. ευρώ.

Στη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα πρώτοι είναι οι οφειλέτες με τα ονόματα Kosta Chris και Apostolides Panay με χρέη 1,08 δισ. ευρώ και 1,03 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

Αναλυτικά, η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα είναι προσβάσιμη εδώ, ενώ η λίστα με τα νομικά πρόσωπα είναι προσβάσιμη εδώ

  1. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι παραβάσεις που οδήγησαν στο κρέμασμα των οφειλετών στα «μανταλάκια» είναι είτε βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, είτε βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον e-ΕΦΚΑ ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του.

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως τα στοιχεία αντλήθηκαν με ημερομηνία εξαγωγής 26.7.2024. Οι οφειλές προς το Δημόσιο, αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών εκτός ρύθμισης, με ημερομηνία λήξης έως τις 26.7.2024, με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 26.7.2024.

Οι οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ, αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτός ρύθμισης χρονικών περιόδων 06/2023 και προγενέστερα.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις