Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Αγρότες: Από την 1η Ιανουαρίου 2025 σε εφαρμογή ο νέος ΕΛΓΑ

Αγρότες: Από την 1η Ιανουαρίου 2025 σε εφαρμογή ο νέος ΕΛΓΑ

Από 1η Ιανουαρίου 2025 θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ για τους αγρότες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διαβούλευσης του νέου κανονισμού του ΕΛΓΑ για τους αγρότες. 

Το σχέδιο θα έλθει άμεσα στο Υπουργικό Συμβούλιο ώστε με τις παρατηρήσεις που θα γίνουν, να ανέβει και πάλι προς διαβούλευση.

Ο νέος κανονισμός θα είναι προσαρμοσμένος στις νέες συνθήκες παραγωγής. Θα λαμβάνει υπ’ όψιν του κινδύνους που μέχρι σήμερα δεν προβλέπονταν αλλά έχουν ενταθεί, λόγω της κλιματικής κρίσης. Θα προβλέπει την ασφάλιση καλλιεργειών, όπως οι θερμοκηπιακές, η πτηνοτροφία, η χοιροτροφία, που μέχρι σήμερα είτε ήταν εκτός του κανονισμού, είτε δεν είχαν υποχρεωτικό χαρακτήρα. Θα υπάρχει ένα επίπεδο υποχρεωτικής ασφάλισης για κάθε καλλιέργεια και ένα επίπεδο προαιρετικής ασφάλισης, όπου ο κάθε παραγωγός θα επιλέγει πρόσθετη ασφάλιση για επιπλέον κινδύνους.

Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει ψηφισθεί ο νέος κανονισμός και να εφαρμοσθεί από 1/1/2025.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις