Site icon NewsIT

Ακίνητα: Έτοιμες προς αξιοποίηση 447 ιδιοκτησίες του Δημοσίου – Τι αναφέρει η προκήρυξη του διαγωνισμού

29.08.2024 | 09:51
Ακίνητα: Έτοιμες προς αξιοποίηση 447 ιδιοκτησίες του Δημοσίου – Τι αναφέρει η προκήρυξη του διαγωνισμού

Έτοιμα για να αξιοποιηθούν δίνοντας λύσεις στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης είναι 447 ακίνητα του Δημοσίου, από το σύνολο των 365.853 ακινήτων που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ).

Έτσι, προς αυτή τη κατεύθυνση Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) προκήρυξε διαγωνισμό με στόχο την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου ο οποίος θα αναλάβει την οριστική κατάρτιση της λίστας των 447 ακινήτων του Δημοσίου με τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και τον συντονισμό όλων των ενεργειών που απαιτούνται μέχρι την αξιοποίησή τους.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού ο αριθμός των ακινήτων που έχουν καταχωρηθεί στο ΜΑΠ (κυρίως κατά τα έτη 2013–2014 και στη συνέχεια με αποσπασματικές επικαιροποιήσεις) ανέρχεται σε 365.853, αλλά εκτιμάται ότι είναι πλασματικός, καθώς υπάρχουν διπλοεγγραφές ή τριπλοεγγραφές.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αξιοποίησης ακινήτων του δημοσίου για τους σκοπούς άσκησης στεγαστικής πολιτικής, εντοπίστηκαν 447 ακίνητα, κατόπιν ανάλυσης με συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας από το ΥΠΕΘΟ και την ΕΤΑΔ».

Επισημαίνεται πως βασικός στόχος είναι ο τεχνικός σύμβουλος που θα οριστεί να προχωρήσει στη βελτίωση της ποιότητας και πληρότητας των κατ’ ελάχιστον απαιτούμενων δεδομένων των εν λόγω ακινήτων στο Μ.Α.Π. για την υποστήριξη της ορθής εφαρμογής των συγκεκριμένων κριτηρίων που έχουν προταθεί από την πολιτική ηγεσία για την άσκηση στεγαστικής πολιτικής και ο εντοπισμός μεγαλύτερου αριθμού ακινήτων το συντομότερο δυνατόν, με σκοπό την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version