Site icon NewsIT

Ανακοινώνονται σήμερα τα τιμολόγια ρεύματος Αυγούστου – Στα 14 με 15 λεπτά αναμένονται οι τιμές με την επιδότηση

01.08.2024 | 08:18
Ανακοινώνονται σήμερα τα τιμολόγια ρεύματος Αυγούστου – Στα 14 με 15 λεπτά αναμένονται οι τιμές με την επιδότηση

Σήμερα (1.8.2024) και αύριο (2.8.2024) αναμένεται να ανακοινωθούν τα τιμολόγια Αυγούστου στο ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε στη συνέχεια το ΥΠΕΝ να δημοσιεύσει την επιδότηση για τους οικιακούς καταναλωτές που έχουν κυμαινόμενο τιμολόγιο (πράσινο ή κίτρινο).

Ήδη τρεις εταιρείες, η Ήρων, η Protergia και η Ελίν ανακοίνωσαν ότι διατηρούν σταθερά τα πράσινα τιμολόγιά ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με τον Ιούλιο. Πάντως, η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στη ΔΕΗ, το πράσινο τιμολόγιο της οποίας άλλωστε συγκεντρώνει την πλειοψηφία των καταναλωτών.

Όπως δήλωσε προ ημερών η υφυπουργός ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, στόχος του ΥΠΕΝ είναι να διαμορφωθούν τελικές τιμές της τάξης των 14 λεπτών ανά κιλοβατώρα για τον καταναλωτή, όσο δηλαδή είναι ο μέσος όρος του πρώτου επταμήνου του έτους.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν τιμολόγια λίγο πιο πάνω, στα 15 – 17 λεπτά ώστε με την επιδότηση να φτάσουν τα επιθυμητά για την κυβέρνηση επίπεδα.

Πάντως, η κυβερνητική ρύθμιση που περιλαμβάνει φόρο στους ηλεκτροπαραγωγούς, δεν έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τους παίκτες του κλάδου, οι οποίοι διαμαρτύρονται πως η κυβέρνηση δεν αφήνει την αγορά να λειτουργήσει ελεύθερα.

Οι εταιρείες τονίζουν ότι είναι φυσιολογικό ορισμένοι μήνες να είναι φθηνοί και άλλοι ακριβοί, άρα δεν μπορεί να προκύπτει θέμα παρεμβάσεων για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα όπως ορισμένες εβδομάδες του Ιουλίου, όταν και σημειώθηκαν οι αυξήσεις στη χονδρική.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version