Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Δήμας: Θα ολοκληρωθούν οι υποβολές φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου

Δήμας: Θα ολοκληρωθούν οι υποβολές φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου

Με την υπάρχουσα ροή υποβολής φορολογικών δηλώσεων, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι την προθεσμία της 26ης Ιουλίου, είπε από το βήμα της Βουλής σήμερα (19.7.2024) ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας.

Ο Χρίστος Δήμας, κάλεσε παράλληλα τους πολίτες «αν δεν έχουν ακόμα υποβάλλει την φορολογική δήλωση να σπεύσουν να το κάνουν».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών οι οποίοι ζήτησαν να δοθεί παράταση λόγω αστοχιών στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, ο κ. Δήμας σημείωσε ότι μέχρι χθες (18.7.2024) είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 5.309.978 δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων και ότι σε προσωρινή υποβολή παραμένουν 260.280 υποβολές Ε1: Αυτό σημαίνει ότι είναι χτισμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό άρα σχεδόν έτοιμες να υποβληθούν, είπε ο κ. Δήμας.

Ο κ. Δήμας τόνισε ότι οι προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, και ότι, η κυβέρνηση, με τη διαρκή συνεργασία της ΑΑΔΕ, των λογιστών, των φοροτεχνικών και άλλων ανθρώπων της αγοράς διορθώνει τα όποια λάθη και παραλείψεις παρατηρούνται.

Όσο για το ρυθμό υποβολής δηλώσεων είπε ότι δεν υπάρχει καλή σχέση των ερωτώντων με τα μαθηματικά, καθώς, πέραν των 260.280 δηλώσεων που είναι σε προσωρινή υποβολή, ο ρυθμός υποβολής « πρέπει να είναι λίγο πάνω από τις 140.000 καθημερινά. Άρα είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, που δεν έχουν υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις, να το κάνουν άμεσα» κατέληξε ο κ. Δήμας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις