Site icon NewsIT

Δημογραφικό: Οι 5 άξονες δράσης της κυβέρνησης

11.08.2024 | 11:40
Δημογραφικό: Οι 5 άξονες δράσης της κυβέρνησης

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τους 5 άξονες δράσης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού παρουσίασε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην Real News.

Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού »είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό στοίχημα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε η κα Ζαχαράκη, συμπληρώνοντας πως «είναι όρος εθνικής επιβίωσης και διατήρησης του επιπέδου ζωής που κατακτήθηκε στο πέρασμα πολλών δεκαετιών».

Η ίδια τόνισε πως «βρισκόμαστε στην τελική φάση επεξεργασίας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης με την οριστικοποίηση των στόχων και των πολιτικών. Δεν θα περιορίζονται μόνο στις οικογένειες με παιδιά, καθώς θα πρέπει να πούμε ότι το δημογραφικό δεν είναι μόνο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Με αυτό ως δεδομένο οι παρεμβάσεις μας κινούνται σε πέντε άξονες:

  1. Στήριξη της οικογένειας.
  2. Ενίσχυση του εργατικού δυναμικού.
  3. Διαχείριση της γήρανσης.
  4. Συνολική ενίσχυση της ποιότητας ζωής.
  5. Προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης

«Κάθε άξονας συνεπάγεται ένα εύρος πολιτικών, δράσεων και στοχευμένων προγραμμάτων, πολλά από τα οποία υλοποιούνται ήδη», ανέφερε η κα Ζαχαράκη.

«Παράδειγμα, η στήριξη της οικογένειας είναι βασικός άξονας του Εθνικού Σχεδίου, όμως εμείς ως κυβέρνηση ήδη από το 2019 νομοθετήσαμε στοχευμένες παροχές, επιδόματα και κυρίως, κάθε είδους βοήθεια στη νέα μητέρα και στα νέα ζευγάρια, όπως, για παράδειγμα, το αυξημένο επίδομα γέννας, την επέκταση της άδειας μητρότητας, τις γονεϊκές άδειες, την κάλυψη όλων των αιτήσεων για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, τα ολοήμερα σχολεία, τα στεγαστικά προγράμματα. Επειδή όμως τα σχέδια δεν αρκούν αν δενγίνονται πολιτική και πράξη, θα προχωρήσουμεστη σύσταση παρατηρητηρίου για το δημογραφικό το οποίο θα ε λέγχει την εφαρμογή των μέτρων, θα επαναξιολογεί πολιτικές και θα προτείνει και βελτιώσεις στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης», κατέληξε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version