Site icon NewsIT

Δημογραφικό: Στα σκαριά η δημιουργία Παρατηρητηρίου και Εθνική Καμπάνια για το παιδί

12.09.2024 | 14:30
Δημογραφικό: Στα σκαριά η δημιουργία Παρατηρητηρίου και Εθνική Καμπάνια για το παιδί

Την δημιουργία παρατηρητηρίου για το δημογραφικό εξήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στα πλαίσια του εθνικού σχεδίου δράσης για το δημογραφικό.

Το παρατηρητήριο για το δημογραφικό θα ελέγχει την υλοποίηση και την προσαρμογή των πολιτικών στα επιμέρους δεδομένα της κάθε περιοχής ενώ το έργο θα πραγματοποιηθεί με πόρους ύψους 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Η κυρία Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι παράλληλα με την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το δημογραφικό, το οποίο σύντομα θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο θα τρέξει και μια εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

«Πρέπει να συνδέσουμε ξανά την εικόνα του παιδιού και της οικογένειας με θετικά συναισθήματα και αξίες όπως είναι η χαρά, η ευτυχία, η δημιουργία» ανέφερε σχετικά η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. «Τα μέτρα, οι πρόνοιες και αλλαγές που κάνουμε είναι ένα ακόμα βήμα σε όσα έχουμε κάνει και σε όσα σχεδιάζουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version