Τρίτη, 20 Αυγ.
31oC Αθήνα

Δημόσιο: Έρχεται σχέδιο στέγασης υπαλλήλων σε τουριστικές περιοχές 

Δημόσιο: Έρχεται σχέδιο στέγασης υπαλλήλων σε τουριστικές περιοχές 

Σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών στέγασης υπαλλήλων του Δημοσίου σε τουριστικές περιοχές αλλά και ένα οικιστικό πρόγραμμα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξήγγειλε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο liberal.gr.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Ζαχαράκη σχετικά με την στέγαση των υπαλλήλων του Δημοσίου, «είναι τεράστια πράγματι η δυσκολία που αντιμετωπίζουν δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, να βρουν σπίτι και να το διατηρήσουν στη διάρκεια των θερινών μηνών».

Η ίδια συμπλήρωσε πως «είναι ένα πρόβλημα με το οποίο ασχολούμαστε επισταμένως και σύντομα θα καταθέσουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών δημοσίων υπαλλήλων σε τουριστικές περιοχές αλλά και ένα οικιστικό πρόγραμμα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριν από λίγους μήνες μαζί με το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας αναλάβαμε κοινή πρωτοβουλία ώστε να δώσουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα στέγασης των γυναικών και ανδρών του Λιμενικού στο Καστελόριζο».

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σημείωσε πως «το υπουργείο μας ολοκλήρωσε την παραχώρηση ενός πολύ μεγάλου οικοπέδου όπου θα ανεγερθούν σπιτάκια για τη διαμονή του προσωπικού του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης. Χρειαζόμαστε πρακτικές λύσεις και συνέργειες.

Ως υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θα βοηθήσουμε με κονδύλια Δήμους να προχωρήσουν στην ανακαίνιση δημοτικών και δημοσίων κτιρίων που θα διατεθούν για τη στέγαση δασκάλων, καθηγητών, γιατρών. Ώστε να μη αναγκάζονται να φεύγουν άρον άρον όταν ξεκινάει η σεζόν ή να πληρώνουν για ένα περιορισμένο χώρο, το μισό μισθό τους».

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις