Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

ΔΥΠΑ: Χίλιες επιπλέον νέες θέσεις εργασίας σε Αν. Μακεδονία και Θράκη με επιδότηση 17.160 ευρώ

ΔΥΠΑ: Χίλιες επιπλέον νέες θέσεις εργασίας σε Αν. Μακεδονία και Θράκη με επιδότηση 17.160 ευρώ

Μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις προκάλεσε το πρόγραμμα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να αποφασίσει την αύξηση κατά 1.000 των διαθέσιμων νέων θέσεων εργασίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 2.000.

Σκοπός της δράσης της ΔΥΠΑ είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν αίτηση στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), και συγκεκριμένα, στον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon.

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος μετά την αύξηση των θέσεων ανέρχεται σε 28.600.000 ευρώ και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις